Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Staroušek Ben se měl vždy skvěle, o to hůř nese útulek. Najde nový domov?

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. srpna 2019
06:15

Jako v bavlnce si žil jezevčík Ben (13), měl vždycky jen to nejlepší. Jeho panička ale onemocněla a už se o něj nemůže starat, skončil proto v tachovském útulku U Šmudliny. Tady mu teď hledají nový domov. Pobyt v útulku totiž těžce nese.

„Benova majitelka už nemá dost sil na to, aby se o něj starala. Sleduje ho ale alespoň na dálku,“ řekla provozovatelka útulku Gabriela Jägrová s tím, že Beník je u nich už dva měsíce.

Provozovatelka útulku Gabriela Jägrová chce sehnat Benovi nový domov u starších lidí Provozovatelka útulku Gabriela Jägrová chce sehnat Benovi nový domov u starších lidí | Jana Ulrichová

Z postele do kotce

Doposud jen rozmazlovaný pes, který spal v posteli a dostával jen to nejlepší masíčko, není v kotci, na který nebyl zvyklý, šťastný.

„Je to trošku smutné, mrzí nás to. Proto bychom mu rádi co nejdříve našli nový domov,“ dodala Gabriela Jägrová.

Je jako jura

I když je Ben už psí senior, je na svůj věk dost aktivní a veselý. Navíc je i zcela zdráv, podle veterinářky, která jej vyšetřovala, je doslova „jako jura“.

„Uvítal by domov u starších lidí, kteří už po něm nebudou nic chtít, žádnou drezúru, žádné povely. I když to umí, moc na to není,“ popsala s úsměvem provozovatelka útulku. Dodala, že nejspokojenější by byl Beník v domku se zahradou, ocení ale i procházky.

Ben je na svůj věk aktivní a podle veterinářky zcela zdravý Ben je na svůj věk aktivní a podle veterinářky zcela zdravý | Jana Ulrichová

Zájemce, který by si chtěl Beníka adoptovat, může volat na číslo 724 583 768, nebo psát na e-mail psiutulekusmudliny@seznam.cz.

karlos107 ( 21. srpna 2019 23:29 )

Umíte použít i jiné slova jak - skvělé ?? Vy tupí bezmozkoví pisálci

bibijana ( 19. srpna 2019 11:27 )

Klece,klece,klece! Zavírat hodné­ho,bez­problé­mové­ho a starého psa do klece ,je zločin na zvířeti! Pokud tzv."útulky" nejsou schopny a ochotny zajistit volný pohyb a chov psů,kteří se snáší, v menších skupinkách ,pak nemají ani právo existovat.V tomto je dobrý Rudolf Desenský.Podle toho,co jsem viděla v pořadech o něm,mají jeho psi velké výběhy.V každém výběhu je jich několik,žijí ve smečkách podle snášenlivosti.Dámo a vy podobní,takovým útulkům,kde drží psy v klecích, nepřispívám ani korunu.Vyzývám k tomu i ostatní.Tyhle klece jsou pro psy obrovské trauma,je to týrání zvířat a to podporovat nebudu!!!!

Zobrazit celou diskusi