Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kim po nehodě ochrnul. S vozíčkem ale „lítá jako Schumacher“. Najde nový domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
29. června 2019
07:00

Pořádný kopec smůly měl dosud Kim (6,5), krásný kříženec labradora. Když po autonehodě ochrnul, zachránil ho spolek Pes nejvěrnější přítel, který mu zařídil i adopci. Jenže v rodině, ve které žil, se změnila situace a Kim se stal opět nechtěným. Na nový domov čeká proto v útulku Rafalel o.p.s. v Hamru u Českých Budějovic.

„Kim je naprosto úžasný, hodný kluk. Je radostný, svůj handicap nijak nevnímá, na vozíčku jezdí sebejistě, uhání jak Schumacher. Občas máme problém ho chytit,“ řekla s úsměvem Iva Volková, která se věnuje především nemocným a handicapovaným psům. Spolku, do jehož péče se Kim vrátil, teď provozovatelka útulku Rafael vypomohla.

Mechanické mačkání močového měchýře

Péče o Kima je sice náročnější, ale podle Volkové to není nic dramatického. „Je třeba ho dát do vozíčku, což trvá chviličku, a pak v něm může lítat dvě až tři hodiny,uvedla.

Jediný problém je to, že se musí mechanicky vyprazdňovat, protože má přerušenou míchu. Proto se mu musí několikrát denně zmáčknout močový měchýř, aby se mohl vymočit,“ popsala Volková.

Kim je ochrnutý po nehodě, která se mu stala v 1,5 roce jeho života, kdy vběhl pod auto. Poranil si přitom páteř tak, že ani operace by mu nepomohla. Jinak je podle Ivy Volkové naprosto zdravý.

Kima je potřeba dát do vozíčku Kima je potřeba dát do vozíčku | Jana Ulrichová

Pes do bytu bez bariér

Kim potřebuje pomoc člověka, byl by proto ideálním společníkem pro někoho, kdo například pracuje z domova.

„Nemůže být celý den sám zavřený. Potřebuje i bezbariérový přístup, je těžký, nosit ho do schodů by bylo velmi náročné. V podstatě potřebuje stejné podmínky jako člověk na vozíčku,“ popsala Volková. Kim je ale podle ní dobře pohyblivý i bez vozíku, musí být ale na měkkém, např. v trávě, aby si zadní nohy, které za sebou tahá, neodřel.

Kim si svůj handicap neuvědomuje Kim si svůj handicap neuvědomuje | Jana Ulrichová

Lásku oplatí a pána bude milovat

Kim je naprosto nekonfliktní, dobře vychází s ostatními psy, nejen s fenami. Je bystrý, všechno ho zajímá, všeho se chce účastnit. Svého pána bude bezmezně milovat. 

pjotri ( 2. července 2019 23:05 )

tapajzna.***

pjotri ( 2. července 2019 23:01 )

http­://www­.tapaj­zna.**­*/

Zobrazit celou diskusi