Od čtvrtečních 16:00 do pátečních 10:00 budou uzavřeny všechny příjezdové komunikace k Václavskému náměstí. Provoz tramvají zůstane zachován, městská hromadná doprava bude naopak posílena.

Na silvestrovské oslavy budou dohlížet stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální policie. Praha také nasadí asi o 140 strážníků více než na obvyklou noční směnu. „Policisté se budou zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží,“ podotkla mluvčí pražské policie Iveta Martínková. V pohotovosti má být zhruba 100 záchranářů. Na Václavském náměstí bude speciální záchranářský vůz Golem, další tři sanitky budou připraveny pro případ nouze.

Posily na ulicích i v útulcích

Na Nový rok budou policisté během ohňostroje sledovat situaci na silnicích. „V případě potřeby jsou připraveni okamžitě reagovat odklonem dopravy na objízdné trasy a jinak usměrňovat řidiče,“ uvedla mluvčí.

Silvestr v centru Prahy slaví každoročně desetitisíce lidí. Posily má na poslední noc v roce připraveny také útulek v Troji, který každoročně zaznamenává větší počet zaběhnutých a vystrašených psů.

Na novoroční úklid centra bude vyčleněno 100 pracovníků technických služeb a 30 čisticích vozů.