Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

7. září 1989: Štěpán kontroloval pošty

Na pražské pošty zavítal člen představenstva ÚV KSČ Miroslav Štěpán
Na pražské pošty zavítal člen představenstva ÚV KSČ Miroslav Štěpán  (Autor: ČTK)
Autor: VP, rum - 
7. září 2009
05:00

Soudruzi rádi chodili mezi dělný lid, aby ukázali, že komunistickou stranu zajímají problémy obyčejného socialistického člověka. Přesně před dvaceti lety zavítal člen předsednictva ÚV KSČ Miroslav Štěpán na pražské pošty.

„Musíte nám přidat peníze a nebude fluktuace. Podívejte se, soudruhu tajemníku, některé z nás tu pracují už dvacet let a náš základní plat je 1750 korun,“ spustila na Štěpána podle Večerní Prahy (VP) na poště v Praze 2 jedna z pracovnic Hana Tomková a nenechala se odbýt.

Již v soudružském tykání pokračovala: „A další věc, podívej, jaké fasujeme boty a oblečení. Vždyť v takových botách neujdu ani pět set metrů a už mi naskáčou puchýře. A jen pro tvou představu, soudruhu, doručovatelka musí například denně vyšlapat na 1600 schodů. A kromě toho, vždyť my tu máme společné sociální zařízení, společné šatny s muži.“

Od kuřích ok Štěpán doručovatelce sice nepomohl, ale ředitel pošt před soudruhem paní Tomkové slíbil, že do Vánoc nainstalují na pobočce alespoň sprchu. A pak že návštěvy »shora« byly nanic...

djaba ( 7. září 2009 21:25 )

Tehdy český výrobce panenek uvedl na trh čůrací panenku .Měla normálně dívčí šatičky , zkrátka běžná panenka.Ale , když došlo na ono čůrání , měla pod oblečkem pindíka.Nevím co tímto novátorským počinem výrobce zamýšlel, ale dítě bylo z toho asi rozpačité a ostatně my rodiče taky.

blesk123456 ( 7. září 2009 08:43 )

že by byly společné šatny u mužů a žen v tolik prudérní socialistické společnosti. Vždyť i ve večerníčku O Človíčkoví byl hlavní hrdina bezpohlavňáček. Dnes naštěští panenky jsou buď chlapečci nebo holčičky. Pokud autor chce zesměšňovat dobu předešlou, tak by si měl vybrat nějaké věrohodnější téma a nedělat ze čtenářů této oblíbené rubriky hlupáky.

Zobrazit celou diskusi