Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

8. červenec 1989: Hurá na vafle!

Pažitková pomazánka
Pažitková pomazánka  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: VP, rum - 
8. července 2009
05:00

Nedostatek občerstvení v centru Prahy v době turistické sezony se řešil na těch nejvyšších místech. A soudruzi rozhodli: Bude víc zmrzliny a prodávat se budou i vafle!

„V politickoorganizačních opatřeních vlády ČSR (České socialistické republiky – pozn. red.) a Národního výboru v Praze k zatraktivnění hlavního města se také mimo jiné hovoří o nutnosti rozšířit rychlé občerstvení,“ upozorňovala před dvaceti lety Večerní Praha (VP). Pražský národní výbor tak uvolnil několik milionů devizových korun, které byly použity na dovoz zahraniční technologie. Dovezly se tak výrobníky zmrzliny italského typu a stroje na pečení vaflí. „Zmrzlina se už objevila v novém okénku v Tatranu, stroje na vafle v Koruně,“ lákala agentura. V té době byly vyhlášené zmrzliny v Ovocenkách, U Itala ve Vodičkově ulici a ve Světozoru.

„Cestou, kudy by se mělo rychlé občerstvení v centru města ubírat, je zakládání nových předzahrádek i atypických zahrádek. Například nedávno otevřené Oasis v pasáži Práce,“ radila Večerka.

gogo ( 9. července 2009 07:11 )

Ano přežil jsem to. Stejně jako miliony ostatních, pro které žvanec nebyl v životě nikdy to hlavní a kteři se dokázali radovat ze spousty jiných věcí nemateriální povahy.

undatra ( 8. července 2009 16:40 )

Ještě že jste měl vnitřní sílu vy a přežil to .

gogo ( 8. července 2009 08:00 )

pod tíhou neustále jen popisované bídy a marasmu nevymřel a neemigroval. Vždyť nebylo tolik báječných, nezdravých a někdy i karcinogeních lahůdek jako je dnes ! Jak je možné že přežili tito nešťastníci bez hambugerů, bez opékaných křidýlek, které oni tenkrát považovali jen za odpad než jim KFC vysvětlil že je to vynikající pochoutka na které se dá pohádkově bohatnout ? Jak se dalo vůbec žít bez Mac Donalda ? Bez Coca Coly ? Jak neuvěřitelnou vnitřní sílu museli mít lidé v Československu když toto vše dokázali přežít ! Smekám před nimi !

Zobrazit celou diskusi