Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šéf stříbrných Pirátů Bartoš: O radosti z voleb, volnu s rodinou a sedmi kilech Bertrama

Autor: Nikola Forejtová - 
3. října 2020
23:15

Piráti si z letošních krajských voleb odnáší stříbro a 99 mandátů krajských zastupitelů. Do stříbra se už před volbami ostatně navlékl i předseda partaje Ivan Bartoš, který teď podle svých slov potřebuje dovolenou. Blesk Zprávám se svěřil, že se musí revanšovat své ženě Lydii, která se v předvolebních týdnech starala o dceru Amélku a o novorozence Bertrama. Kromě únavy čišela z předsedy Pirátů i spokojenost z výsledků voleb. Potěšily ho nejen výsledky z kraje Vysočina, ale také postup pirátských kandidátů do druhého kola senátních voleb. Během rozhovoru si rýpnul i do vítěze - premiéra Andreje Babiše (ANO). 

Nakolik vás překvapila čísla z jednotlivých krajů? 

Jsem velmi pozitivně naladěn z výsledků z Vysočiny, kde se povedlo udělat skvělé výsledky. Stejně tak jsem rád za výsledky z Moravskoslezského kraje, který není lehkým krajem a kde Zuzka Klusová pracuje nehledě na volby. Ať už na útlumu těžby nebo kvůli OKD. Celorepublikově jsem spokojen a ambice jsme také splnili.

Úspěch jste slavili i u prvního kola do Senátu. Co plánujete do kola druhého?

Máme tři želízka v ohni. I když David Smoljak je koaliční, ale měl výborné skóre. Adéla Šípová je takový náš černý kůň v dobrém slova smyslu. Já jsem s ní byl několikrát během kampaně a vidím její práci u Pirátů a u lidí - například její advokátní poradnu. Jistě zabojujeme s ní a pomůžeme ji, ale Adéla je autentická a nepotřebuje mít za sebou obličej předsedy. Pak máme ještě v Plzni Daniela Kůse a jsem samozřejmě rád i za to, že postoupil senátor Václav Láska, kterého jsme historicky podporovali. 

Array

Šípová zmínila při děkovném projevu své priority. S jakými se ztotožňujete nejvíce vy?

Její doménou je exekuční byznys, což souvisí s novelou exekučního řádu, která byla smetena na výboru ze stolu. Ačkoliv premiér Andrej Babiš všude vykládal, jak chce dlužníkům pomoci. Adéla na Kladensku a v oblasti exekucí odvádí super práci. Pomáhá lidem, kteří by měli vědět, jak se odvolat s nezákonných exekucí, kterých je desetitisíce. Hlavně teď bude problém s covidovou krizí, sám jsem potkal desítky nových bezdomovců. To je teď to nejdůležitější. 

Jak jste zvládal skloubit volby a život s novorozencem?

Já jsem intenzivně strávil s manželkou a Bertrámkem prvních pět týdnů, ale pak to vypadalo, že vláda nezvládá a začala Sněmovna. Slíbil jsem doma, že jim tyto týdny vynahradím. Například, když jsem odjel na třídenní volební túru. Syn už má sedm kilo a já musím Lydii poděkovat, že to tak zvládala. Jakmile skončí dnešní den a pondělní strategická porada, tak se zkusím s manželkou, dcerou a synem někde vykýblit. Někde, kde není signál. Dát si prostě týden dovolené. Počítal jsem, že naposledy jsem měl dovolenou předminulé léto. 

Video  Bartoš o volbách: Chtěli jsme sto zastupitelů a máme je. Spolupráci se STAN budeme řešit dál  - Facebook - Piráti
Video se připravuje ...

paulawilde ( 5. října 2020 10:04 )

Tato uměle vytvořená partička vyznává názor "migranti vítejte". Asi to ta Evropa se sebezničením myslí fakt vážně.

rubina ( 5. října 2020 00:18 )

paralenka

paralenka ( 4. října 2020 23:59 )

Každý chvilku tahá pilku, Bartoši, lidé snad nejsou tak hloupí, aby neprohlédli! Vítači, práskači, Sorosovi i unijní poskoci! Jen o koryta a rozhozenou zemi jim jde, nevěřím jim ani pozdravení!!! Co je ale největší lumpárna, že se v touze po křeslech naprosto ignorují vitězové voleb - je to pohrdání voliči, kteří svou volbou jasně dali najevo, koho tam chtějí mít. A je mi ukradené, zda jde o ANO nebo jinou stranu! Ta moje nevyšla, ale snížit se k tomu, abych se stala chodící kalkulačkou, to ani náhodou!

Vaclav Trefil ( 4. října 2020 19:00 )

Jak může někdo volit feťáka. To nepřiznal ve volební kampani, že hulil trávu? Takový smažky přece nemůžou určovat politiku státu, nejdříve si musí vyřešit svůj problém,který tají před veřejností. Minulost těchto lidí není zrovna ideálem a vzorem pro dnešní děti.

iFender ( 4. října 2020 17:58 )

Bartosi,kdypak ho zacnes ucit kourit marihuanu?Takovi jako vy by nemeli vubec deti mit a to myslim vazne.Dalsi omameny pirat na obzoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa