Volby 2014 - Komunální a senátní
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
9. 10. 2014

Policie prověřuje možnost, že někdo kupčil s hlasy pro komunální volby v Lovosicích na Litoměřicku, řekla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

 

Nabídku na finanční odměnu údajně dostali obyvatelé ubytovny pro sociálně slabé. „Mohu potvrdit, že policie prověřuje možné ovlivnění průběhu voleb a maření přípravy voleb v Lovosicích,“ řekla ČTK Kofrová. Dodala, že policisté postupně vyslýchají svědky. Jaké strany nebo hnutí se má údajné kupčení týkat, ale neuvedla. Nabídku na finanční odměnu měli údajně dostat obyvatelé ubytovny v Nádražní ulici. Obývají ji převážně sociálně slabí.

9. 10. 2014

Nevíte si rady s hlasovacím lístkem? V Praze dostali voliči dokonce obří plachtu! Poradíme Vám! ČTĚTE ZDE Co si o velkém volebním lístku myslí politolog? A jak fungují v komunálních volbách preferenční hlasy?

9. 10. 2014

Politik, který nejde odlepit

 

"Tajemník ČSSD ještě v noci podal trestní oznámení a já věřím, že Policie ČR tuto nehoráznost vyšetří,"

 

řekl ostravský lídr soc. demokratů Lumír Palyza poté, co dnes v noci někdo vylepil v ulicích Ostravy na skla zaparkovaných osobních automobilů nálepky s Palyzovým obličejem a logem ČSSD. "Chybička se vloudila, pánové mají starý typ loga, který již strana nepoužívá," upozornil Palyza na Facebooku.

 

"Samolepky jsou těžko odstranitelné a způsobují značné potíže majitelům vozidel. Cílem tohoto činu je záměrně poškodit sociální demokracii před nadcházejícími komunálními volbami. Celou věc jsme ihned nahlásili Policii ČR," potvrdil tajemník ostravské ČSSD David Látka. Podle premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky je takové jednání důsledkem nízké úrovně politické kultury v Česku.

9. 10. 2014

Babišovi nabízel léčitel opláchnutí mozku

 

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rámci předvolebních mítinků zavítal i do Brna. A nuda tam nebyla. Doprovodil jedničku tamní kandidátky Petra Vokřála a narazil přitom na náměstí Svobody na muže, který přijel z USA a nabídl vicepremiérovi, že mu očistí mozek od nežádoucích vlivů, uvedly novinky.cz. Před reklamními vlivy pak měla Babiše ochránit "zaručenně účinná" deska z polystyrénu...

 

Babiš s Vokřálem si však pro voliče připravili i pochutiny - již tradičně rozdávali koblihy, ve stánku pak Petr Vokřál oblékl zástěru a došlo i na uzeniny - klobásy z grilu.

 
9. 10. 2014

Podívejte se na nejzajímavější kandidáty komunálních voleb - jsou mezi nimi slavné tváře i pořádní exoti! Třeba Emil z Vyvolených! Jinak ale také herečka Veronika Žilková, zpěvačka Heidi Janků či matka moderátorky Lucie Borhyové Alena. VELKÝ PŘEHLED ZDE

 
9. 10. 2014

I takhle se dá dělat kampaň. Zemanův kancléř Mynář vzal voliče z Moravy na zámek do Lán. Čtěte ZDE

9. 10. 2014

ODS ztratila kolem tří tisíc kandidátů. Nejvíc přeběhlíků odešlo do ANO, celkem 160. Většina kandidátů však neodešla do velkých stran, ale k lokálním hnutím a mezi nezávislé, poukázal Český rozhlas, který statistiku zveřejnil.

9. 10. 2014

"Byl jsem přesvědčen, že lidé už ty politické strany podnikatelského typu prohlédli, ale ukázalo se, že ne."

Jaké ambice má ve volbách šéf KSČM Vojtěch Filip? A co si myslí o Andreji Babišovi? Čtěte rozhovor s předsedou "třešniček" ZDE

9. 10. 2014

"Je to jako válka o trůny. Ještě chybí trpaslík a Geoffrey,"

řekla Adriana Krnáčová (ANO)... Lídři velkých stran v Praze se utkali v superdebatě! Na vše opět dohlížel Václav Moravec. Co se diváci dozvěděli? Čtěte ZDE