Výletníci si odtud zároveň dovezli doporučení, koho mají volit. Výlet zařídil Mynář Osvětimanským uplynulou středu. Naplnily se tři autobusy.

„Byl to pěkný zážitek. Viděli jsme Masarykovo muzeum, lánskou oboru. Kdo se tam hned tak podívá za 250 Kč, které jsme platili. V krásné místnosti byl přípitek. Víno dovezl jeden ze zastupitelů. Dostali jsme i kávu, vodu a koláčky,“ přiblížil Blesku jeden z účastníků, který si přál zůstat v anonymitě.

Mynář po uvítání vyzvedl starostu Otakara Berku (KSČM) za to, co se podařilo koalici v Osvětimanech vybudovat, a odešel. Účastníci zájezdu si ale odtud domů přivezli lejstro s doporučením, koho pro další blaho a rozvoj volit. Na to mnozí v obci poukazují.

Splnil slib

„Já jsem nic nerozdával. Uvítal jsem je v malém zámečku, který je součástí areálu, a odešel. Odmítám, že šlo o předvolební agitku. Jen plním sliby. Před čtyřmi lety jsem slíbil, že bude každý rok koncert. Podařilo se. Loni byl zájezd na Hrad a slíbil jsem Lány. Hledal se vhodný termín, s volbami to nemá nic společného. Příští rok jsou v plánu zahrady Hradu,“ uvedl Mynář.