Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva Pavlová vystřídá v roli první dámy Zemanovou: 5 věcí, které jste o ní nevěděli!

  • Autor: Nikola Forejtová - 
    28. 1. 2023
    16:45

    Prezidentské volby jsou konečně za námi! V březnu opustí Hrad Miloš Zeman a jeho žena Ivana Zemanová a nahradí je Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou. Ta byla po boku manžela i ve štábu ve Fóru Karlín a i během kampaně často zmiňovala, že bude manželovi stát po boku stejně, jako to dělala i doposud. Ostatně Pavlová není úplně z cukru. Stejně jako její manžel je vojačkou, zažila diplomacii v praxi, ráda se projede na mašině a prozradila i drobná rebelství a i prodělání těžké nemoci. Podívejte se na 5 věcí, které jste možná netušili o naší nové první dámě. 

    Na úvod zmíníme, že o post první dámy bojovala Eva Pavlová s Monikou Babišovou. Je poměrně úsměvné, že tyto ženy mají i něco společného. Obě ženy potkaly svého stávajícího muže v práci, obě už zažily rozvod, manželstvím získaly další děti. A obě ženy sehrály roli doprovodu během politických akcí svých manželů.

    Video  Pavlová vs. Babišová - Kdo se stane první dámou České republiky?  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 1.Vyžila s 50 Kč na den

    Eva Pavlová se narodila jako Eva Zelená 5. listopadu 1964 v Šumperku. S Pavlem se poprvé uviděla v roce 1985 na posádkové ubytovně v Prostějově, ale tehdy byli oba zadaní! Vzali se totiž až později, v roce 2004 poté, co se oba znovu potkali už jako nezadaní. 

    O svém prvním muži Pavlová moc nemluví, má s ním ale dceru Evu. Tu musela vychovávat nějakou dobu sama, jak se svěřila v průběhu kampaně médiím. Především v rámci dotazu, čemu by se jako první dáma chtěla věnovat - ráda by se zaměřila na oblast rodina, mezilidské vztahy a komunikace v rodině. 

    „Stát by neměl dopustit, aby měla žena padesát korun na den, jako se to stalo i mně. V jednom období jsem chodila kupovat pro dítě jen pár koleček šunky,“ řekla serveru idnes.cz.

    Mladá Eva Pavlová. Mladá Eva Pavlová. | Instagram Evy Pavlové

  • 2.Politička

    O Pavlové je veřejně známo, že je stejně jako její manžel voják, přesněji podplukovnice v záloze Vystudovala Vysokou vojenskou školu v Bratislavě. Dokonce byla také v komunistické straně.

    „Samozřejmě, že nás to trápí a mrzí. Žili jsme v nějaké době, kdy jsme si mysleli, že to, co nám říkají, tak prostě je. Byla to naše naivita. Myslím si, že nám ta zkušenost ale vlastně oběma pomáhá, protože dnes už víme, co bylo špatně. Muž díky tomu umí odhalit zlo a dokázal odhadnout spoustu věcí dopředu, jako byla hrozba Ruska,“ uvedla k tomu Pavlová.

    Co ale moc lidí neví je fakt, že má zkušenosti s komunální politikou. Byla zvolena do obecního zastupitelstva v obci Černouček na Litoměřicku a post obhájila i loni na podzim. 

    Petr Pavel s manželkou Evou u voleb. (13.1.2023) Petr Pavel s manželkou Evou u voleb. (13.1.2023) | Tým Petra Pavla: Zuzana Bönisch

  • 3.Družka diplomata

    Jak už bylo zmíněno, manželé Pavlovi sdílí svou lásku k armádě. Společně vykonávali službu vlasti a společně trávili čas v zahraničí. Například od roku 2015 stála po boku svého manžela tři roky v Bruselu, když byl Pavel předsedou Vojenského výboru NATO. 

    „Reprezentativní roli manželky diplomata jsem již vykonávala při působení manžela v zahraničí a nebylo by to tak pro mne zásadně nové,“ popsala Právu své představy o náplni role první dámy. „Díky tomu ale vím, jak důležitou roli může doprovod hrát. Vazby se nenavazují pouze na formálních jednáních, ale i při neformálních aktivitách, které mohou manželky a partnerky příjemně uvolnit,“ dodala.

    Svatba Evy a Petra Pavlových. Svatba Evy a Petra Pavlových. | Instagram Evy Pavlové

  • 4.Prodělala rakovinu

    Pavlová prozradila médiím, že prodělala těžkou nemoc. Přesněji rakovinu štítné žlázy, na kterou jí podle její citace pro idnes přišli poté, co se vrátila s manželem z Bruselu. 

    „Po návratu jsem se věnovala rodině a myslela jsem si, že se pak do zaměstnání vrátím. Můj zdravotní stav se ale zhoršil a kvůli prodělané rakovině momentálně stálé zaměstnání nemám. Nicméně jsem díky tomu schopná věnovat se plně podpoře manžela a užívat si i roli babičky,“ řekla serveru. Pavlovi si užívají přítomnost čtyř vnoučat. 

  • 5.Zlodějka cigaret

    Eva Pavlová není stejně jako její manžel úplně z cukru. Kromě toho, že je vojačkou se také věnuje střelbě, ráda lyžuje, ale také se nebojí sednou na motorku. Vedle toho v diskuzi Blesku prozradila, že kradla a jedla produkt s marihuanou. 

    „Když jsem byla dítě, ukradla jsem mámě cigarety a chodili jsme kouřit, nebylo to tedy v obchodě,“ řekla na dotaz moderátora, jestli někdy kradla v obchodě. Dodala, že jí bylo asi osm nebo deset let.  „Já říkám, že jsem s kouřením přestala v deseti letech,“ konstatovala s úsměvem, že jí tento zážitek s cigaretou poučil. 

    Co se týče zážitku s marihuanou, Pavlová prozradila, že ji sice nekouřila, ale požila ji ve formě jídla. Údajně proto, aby se uvolnila a trošku se nakopla k velkému úklidu. Vyvrcholením bylo, že neuklidila nic. 

    Video  Vzkaz voličům Eva Pavlová  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

UFO1 ( 29. ledna 2023 04:59 )

Důstojná následnice Olgy Havlové,po hooodně dlouhé době. A navíc opravdu pěkná žena.

JaNat ( 29. ledna 2023 02:48 )

Taky mi připadá paní Pavlová nesvá, ale myslím si, že když si nechá poradit bude dobrou první dámou. Je mi ji vlastně líto, ted jsem četla, že měla mít rakovinu, uf, potřebovala by naprostý klid a ne stres. Pokud měla ozařování mohou být i zuby od toho takové nehezké. O to se víc se divím panu Pavlovi, že kandidoval na místo dopřát své ženě klid. Připadá mi to egoistické. U rakoviny člověk nikdy neví, ráda se vrací. Proto přeji paní Pavlové opravdu hodně štěstí a víry, obojí bude potřebovat. Ano Babišovi si toho museli nechat líbit až příliš.

jokol ( 29. ledna 2023 01:51 )

Myslíte, že jim předsedkyně Kateřina Konečná dá souhlas se založením ZO KSČ na hradě?

dedeha ( 28. ledna 2023 23:01 )

Ty budeš asi ten, čo ho horská služba v Tatrách vykopala spod lavíny. Nedostatok kyslíka urobí s mozgom svoje ...

1pravda1 ( 28. ledna 2023 22:25 )

čaputová má už jen 15% podpory na Slovensku... prý se ani neví, jestli ještě bude kandidovat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa