Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Co vám ze studia Blesku vzkázali Nerudová, Pavel, Středula a Fischer? Babiš šanci promarnil

  • Autor: Vera Renovica,Markéta Volfová,swp - 
    Aktualizováno -
    4. 1. 2023
    07:08
    3. 1. 2023
    16:14

    Pětačtyřicet vteřin na shrnutí toho nejdůležitějšího, co mají na srdci, dostali prezidentští kandidáti v závěru první velké předvolební debaty v roce 2023 - debaty Blesku. Andrej Babiš svou šanci promluvit před diváky Blesk.cz a oslovit tak napřímo čtenáře Blesku promarnil, odvahu usednout do přímé konfrontace s největšími soupeři v boji o Hrad nenašel a zůstala po něm jen prázdná židle. Jestli stále váháte, komu hodit svůj hlas, mohou pomoci i vzkazy kandidátů. Co vám vzkazují přes Blesk Danuše Nerudová, Petr Pavel, Pavel Fischer a Josef Středula?

  • 1.Pavel Fischer varuje před manipulací

    „Je to skvělá šance, jak promluvit do budoucnosti země. Nenechte sebou manipulovat tím, kdo by vám chtěl říkat, koho volit. Nebojte se volit jako svobodní občané pro budoucnost republiky,“ narazil tak senátor Pavel Fischer na předvolební průzkumy, které ho v šancích na vítězství ve volbách upozaďují.

    Video  Vzkaz voličům Pavla Fischera  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Petr Pavel sází na chladnou hlavu

    „Ve mně získáte člověka, který bude vést zemi s chladnou hlavou a rozvahou. Nečeká nás lehké období a bude potřeba někoho, kdo si umí v krizi poradit. Tuto zkušenost já mám,“ vsadil na vojenskou notu generál ve výslužbě Petr Pavel.

    Video  Vzkaz voličům Petra Pavla  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...

  • 3.Danuše Nerudová nekandiduje proti někomu

    „Nekandiduji proti někomu, kandiduji pro vás. Chci, abychom žili v moderním státě, který bude podporovat ty, kteří v životě neměli tolik štěstí,“ řekla ve svých pětačtyřiceti vteřinách bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.

    Video  Vzkaz voličům Danuše Nerudové  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...
  • 4.Josef Středula stále v odborářském dresu

    „Život znám po všech stránkách. Vím, jak se vám žije, a jsem vyjednavač, “ připomněl šéfodborář Josef Středula svůj dlouholetý boj za práva zaměstnanců.

    Video  Vzkaz voličům Josefa Středuly  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...

  • 5.Andrej Babiš nepřišel

    Svůj vzkaz vyslal i bývalý premiér Andrej Babiš – ne prostřednictvím našich kamer, ale svým rozhodnutím pozvání do debaty Blesku odmítnout: „Mě a mé názory voliči za dobu mého působení ve funkci ministra financí a premiéra dobře znají a já jim je budu určitě vhodnou formou prezentovat,“ dodal ke své neúčasti.

    Video  Předvolební debata Blesku: Andrej Babiš odmítl přijít  - Blesk TV a Mall TV
    Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Uživatel_5167781 ( 5. ledna 2023 00:04 )

Já jsem dlouhou dobu žil za komunistů, proto si dovolím Pavla posuzovat. První tvoje otázka zní: "Znáš někoho, komu Pavel zničil život? Jeden příběh." Podobně jako třeba Vasil Biľak zničil Pavel život mnoha lidem tím, že velmi aktivně držel při životě zločinecký režim a jeho ambice byly vysoké. No a konkrétně můžu vyprávět příběh svůj, svých známých, jejich známých atd. Další tvoje žertovná věta: "Pavel byl ve straně díky svému povolání a díky němu pracoval i kontrarozvědce. Dovedeš si představit, že vysoký důstojník nebude ve straně?" No tím se mohli hájit všichni u Norimberského procesu (asi je to nenapadlo a dostali tresty smrti.) Ohledně těch disidentů: Třeba Julius Fučík taky nerespektoval tehdejší zákony. Ty zákony si totiž vytvářejí ony totalitní režimy. "Co ti teda vlastně na něm vadí? To, že opěvoval sovětský svaz? A dnes ti vadí že opěvuje NATO?" Ano přesně toto dohromady mi vadí. Poslední tvá otázka: "Máš jasno v tom co chceš?" Ano mám. Aby pan Pavel užíval svůj život s rodinou v ústraní, psal memoáry, byl rád, že u nás nedošlo k dekomunizaci (jako v Německu k denacifikaci) a nikdy nebyl prezidentem.

Uživatel_5167781 ( 4. ledna 2023 11:50 )

Já nepíšu o Babišovi, ale o Pavlovi. Když už jsi to začal, tak Babiš není žádné neviňátko, ale proti Pavlovi neviňátko je. Tady je důkaz: „Jako člen strany při výkonu své funkce napomáhá prosazovat vedoucí úlohu strany mezi podřízenými a snaží se získat pro tuto politiku ostatní…“ V roce 1987 napsal Pavel pro své nadřízené vlastnoručně svůj životopis. V něm bylo mino jiné: Mou oblibu přátel ze Sovětského svazu v srpnu 1968… Na všechno toto a mnoho dalšího, odporného, jsou věrohodné písemné doklady i svědectví. Musíš o Pavlovi víc číst a hledat a nejdeš. Pavel a jemu podobní ve vysokých postech zničili život milionům lidí.

rudy_hnis ( 4. ledna 2023 09:38 )

Soudruh velkokapitalista Babiš se nepotřebuje předvádět před kamerami.
Prostě si výsledek voleb jednoduše koupí. Jako bývalý premiér má všude své lidi a dost peněz, aby je "přesvědčil",
Tak si naházejte do volebních uren co chcete, víte, co si s vašimi hlasovacími lístky soudruh Babiš vytře?

Uživatel_5167781 ( 3. ledna 2023 23:18 )

Je mi smutno, že 33 let po pádu komunismu se uchází o prezidenta republiky bývalý komunista, ale ne tak nějaký, řadový, ale absolvent elitní školy pro zpravodajské důstojníky (špiony). Ti měli být umístěni komunistickým režimem na Západě pod diplomatickým krytím. Pan Pavel nově zdůvodňuje své jednání za komunistů tím, že nevěděl, že se jedná o zločinecký režim a nikdo mu to neřekl. Pan Pavel lže. V tomhle státě to věděl totiž za normalizace každý, kromě duševně nemocných. Dnes jsem dostal do schránky propagační noviny kandidáta na prezidenta Pavla, které se jmenují ZKUŠENOSTI ROZHODUJÍ. To je jako vtip. I když je to vážné, tak si neodpustím žertovnou poznámku, že komunisti asi chystají vojenský puč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa