Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Generál Pavel čeká „tahání špíny“. Zmínil tři témata, která ho mají zdiskreditovat

Autor: ČTK, swp - 
19. prosince 2022
19:11

Prezidentský kandidát Petr Pavel očekává, že během ostré části volební kampaně bude čelit útokům týkajícím se jeho údajné spolupráce s StB, domácího násilí nebo odcizení služebního notebooku. Vyplývá to z informací jeho týmu, řekl dnes na tiskové konferenci.

Pavel zároveň poukázal na aktuální výsledky volebních průzkumů, podle kterých do druhého kola postoupí Andrej Babiš, Danuše Nerudová nebo on. Podle Pavla se do druhého kola může dostat kdokoli z nich. Poznamenal, že pokud by byl ve druhém kole Babiš, měl by se proti němu postavit někdo, kdo bude mít dost odolnosti a vůle mu vzdorovat, protože by podle něj „šly rukavice dolů“ a způsob vedení boje by byl velice nevybíravý.

Očekává, že lidé z okolí Babiše, prezidenta Miloše Zemana nebo prorusky smýšlející komunity udělají vše pro to, aby se do druhého kola nedostal. Předpokládá proto v dalších týdnech před volbami proti sobě další útoky. „Mám informace o útocích, které proti mně chtějí podniknout. Preventivně je chci vyvrátit, abych nemusel ztrácet čas jejich vysvětlováním v horké fázi kampaně, kdy se chci věnovat tématům důležitým pro budoucnost naší země,“ uvedl Pavel.

Na základě informací jeho týmu by se měly útoky týkat třech témat z jeho minulosti. Za první Pavel označil jeho údajnou spolupráci s komunistickou Státní bezpečností (StB) nebo sovětskými tajnými službami. Označil to za naprosto nesmyslnou konstrukci, protože prošel opakovaně mnoha prověrkami nebo lustračním zákonem. Poukázal na to, že si ho prostřednictvím Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) prověřovali při nástupu do funkce předsedy Vojenského výboru NATO hlavní spojenci.

Další informace o chystaných útocích se podle něj týkají údajného domácího násilí, kterého se měl dopouštět na své první ženě. „Mám různé špatné vlastnosti, svojí ženě bych ale nikdy neublížil a svým dětem bych takto nikdy nezničil dětství,“ poznamenal. Odkázal na svědectví svých již dospělých dětí z prvního manželství i své první ženy. Dodal, že takové chování by bylo také předmětem zájmu úřadů při udělování tzv. prověrky.

Třetí útok se má týkat odcizení služebního notebooku, o který přišel po návratu ze zahraniční vojenské mise v roce 2003. Případ podle něj doprovodily podivné okolnosti, kdy mu byl počítač odcizen z automobilu před vojenskou budovou, která byla střežena kamerami. Záznam se ale podle Pavla údajně ztratil. Notebook policie nalezla v zastavárně, podle úřadů nebyla z počítače stažena žádná data. „Kvůli příliš mnoha 'náhodám' si dodnes myslím, že šlo o nějakou zpravodajskou hru, která mě měla zdiskreditovat. Vyšetřování však mé jméno očistilo,“ uvedl Pavel.

Bývalý vysoký představitel české armády i NATO dnes představil video o nedávném setkání s velitelem francouzské jednotky, kterou česká jednotka pod velením Pavla před 30 lety zachránila během bojů mezi Srby a Chorvaty.

Pavla dnes na tiskovou konferenci přišly podpořit známé osobnosti včetně například herečky Evy Holubové či režiséra Jana Hřebejka.

Video  Rozhovor s Petrem Pavlem  - Videohub
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Jirka Cvrk ( 21. prosince 2022 10:21 )

Takže takovej meloun, navrch zelenej, uvnitř rudej.....🍉

jajas ( 20. prosince 2022 19:23 )

Jasně, já to pochápal, ale nevěděl jsem, jak slovo "jedli" zakomponovat do odpovědi... Na druhou stranu je jedle lepší v tom, že není tak pichlavá..... Tak zase někdy....

Uživatel_5167781 ( 20. prosince 2022 19:22 )

Minulost generála Pavla je opravdu strašná. Petr Pavel byl hodnocen jako třídně uvědomělý a politicky vyspělý. „Jako člen strany při výkonu své funkce napomáhá prosazovat vedoucí úlohu strany mezi podřízenými a snaží se získat pro tuto politiku ostatní…“ Petr Pavel absolvoval elitní školu pro zpravodajské důstojníky (špiony). Ti měli být umístěni komunistickým režimem na Západě pod diplomatickým krytím. V roce 1987 napsal Pavel pro své nadřízené vlastnoručně svůj životopis. V něm bylo mino jiné: Mou oblibu přátel ze Sovětského svazu v srpnu 1968… Na všechno toto a mnoho dalšího, odporného, jsou věrohodné písemné doklady i svědectví. Prožil jsem za minulého režimu mnoho nepěkného a jsem velmi tolerantní člověk. Chápu, když nějakému zaměstnanci v práci šoupli jakýsi text k podpisu, nebo dokonce přihlášku do KSČ a on to podepsal, aby se mohl lépe starat o svoje děti. Ale tohle je něco jiného! Pan Pavel nově zdůvodňuje své jednání za komunistů tím, že nevěděl, že se jedná o zločinecký režim a nikdo mu to neřekl. Pan Pavel tedy ještě navíc lže. V tomhle státě to věděl totiž každý, kromě duševně nemocných.

JaNat ( 20. prosince 2022 19:08 )

Měj hezký večer.

JaNat ( 20. prosince 2022 19:08 )

To věřím, není nic hezčího než když se dětská očka rozzáří. Jajásku já nemyslela jedli jako strom, jedli jako papali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa