Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Potomci favoritů voleb: Vivi v Agrofertu, synové Nerudové žijí kampaní a Pavel děti neukazuje

  • Autor: Nikola Forejtová - 
    18. 12. 2022
    05:00

    K prezidentskému mandátu patří i to, že se hlava státu částečně vzdá svého soukromí. Pod drobnohled navíc postaví svou rodinu, včetně dětí. U stávajícího prezidenta Miloše Zemana jsme první dámu neviděli tak často a občas se na veřejnosti ukázala jeho dcera Kateřina. Největší favorité letošních voleb mají dětí trošku víc. Ne vždy jsou to ale potomci, kteří se rádi ukazují na veřejnosti - například děti Petra Pavla. Některé pak nemají s rodičem úplně šťastný vztah. A jiné jsou zase školou povinné. 

  • 1.Čtyři děti Babiše

    Nejvíce dětí z první trojky horkých kandidátů má expremiér a poslanec Andrej Babiš (ANO). Jeho ratolesti jsou ale na veřejnosti rozhodně známějšími, než jsou děti generála Petra Pavla nebo bývalé rektorky Danuše Nerudové. Zatímco první dvě jsou na veřejnosti známé spíše negativněji, další dvě se snaží pozornosti stranit. 

    Babiš má čtyři děti, z toho dvě z prvního manželství. Nejstarší je dcera Adriana, která se narodila v roce 1979 a která je nyní provdána jako Bobeková. V mediích dostala velký prostor coby jedna z aktérek v kauze Čapí hnízdo. Ve firmě pracovala v letech 2008 - 2010 dokonce jako předsedkyně dozorčí rady. 

    První děti? Samé duševní poruchy

    V roce 2018 pak Andrej Babiš ve svém prohlášení zmínil, že dcera trpí bipolární poruchou. Bobeková se nedávno objevila v souvislosti s Čapím hnízdem u soudu, kde odmítla vypovídat. Zahlédnout jsme ji mohli před pár lety také na svatbě svého otce, když si bral Moniku.

    Dalším dítětem, které má Babiš s Beátou Adamovičovou, je Andrej Babiš mladší, který se narodil v roce 1983 v Bratislavě. A stejně jako jeho sestra, i on byl trestně stíhán v kauze Čapí hnízdo. Na rozdíl od Bobekové ale nezůstával příliš v ústraní a prozrazoval na otce jednu perličku za druhou. Mimo jiné tvrdí, že jej v době vyšetřování Čapího hnízda unesl a „uklidil“ na Krym, což jeho otec opakovaně odmítnul. 

    Babiš junior byl pilotem dopravních letadel. Má slovenské a švýcarské občanství a žije v Ženevě. Stejně jako jeho sestra, tak i on byl vyšetřován v dotační kauze a stejně jako jeho starší sourozenec, i on údajně trpí duševní poruchou. Přesněji paranoidní schizofrenií - tuto diagnózu ale ze svých úst nepouští jen Babiš starší, ale také odborníci. Tvrdí to i nejnovější zdravotní posudek, který si nechal vypracovat soud. 

    O juniorovi víme, že pracoval také ve společnosti Travel Service a zaškoloval se pro licenci pro letouny typu Boeing 737. Narozdíl od své sestry v posledních týdnech spolupracoval se soudem a vypovídal. Opakovaně také vystupoval v médiích, kde proti svému otci čile promlouvá. Pustil se do něj i na veřejnosti v Ústí nad Labem, kde na něj uprostřed kampaně slovně zaútočil.

    Vivien zamířila do Agrofertu, Frederik se zajímá o byznys

    S manželkou Monikou má Babiš dvě další dětí, kterými se společně s manželkou rád chlubí na sociální síti. Občas je vytáhne i na nějakou společenskou událost. Třeba dceru Vivien vzal v roce 2019 na recepci na francouzské ambasádě, kde poseděla u jednoho stolu také s prezidentem Milošem Zemanem. Vivien v létě oslavila 22. narozeniny a nezapře v sobě oba rodiče. S tátou má hodně podobných rysů a po matce barvu vlasů, ale i lásku k módě. 

    S rodiči vyrazila také do New Yorku, kde pomáhala otci díky své angličtině s přípravami před projevem na Valném shromáždění OSN. Také studovala ve Španělsku a perfektně zvládá francouzštinu. Babiš pak nově prozradil, že jeho „Vivi“ už má i práci. A to v zemědělském gigantu Agrofert. V podcastu Insider se expremiér pochlubil, že teď už to je opravdu „rodinný podnik“.

    Nejmladším potomkem Babiše je syn Frederik, který se narodil 9. května 2004. I přes nízký věk se jedná o poměrně cílevědomého mladíka, který nedávno promoval na britské škole jako nejlepší student ročníku v oboru byznys. 

    Hrdá maminka fotky z promoce sdílela na své sociální síti. Frederik je zde po boku své sestry.

  • 2.Synové a dcera Pavla

    Méně známými dětmi jsou synové generála Petra Pavla. Respektive se jedná o tak trošku tajemné potomky. Do kampaně se totiž nezapojují a generál je neukázal na veřejnosti ani v době svého působení v armádě. 

    Z dostupných informací víme, že se jedná o Jana a Petra.  „Oba synové jsou v pořádku. Petr žije v Německu, Honza s rodinou v Česku,“ řekla médiím Markéta Řeháková z týmu prezidenta. Doplnila také, že si lidé často hledají informace o údajné smrti jednoho z jeho synů, tato informace je ale mylná. 

    Vedle toho generál vychovává i dceru Evu, kterou do manželství přivedla jeho druhá choť - Eva Pavlová. Členové jeho rodiny se ale objevili na zahájení prezidentské kampaně a nalezli jsme také fotku z rodinného alba na Aktuálně.cz, kde se Pavel zvěčnil se syny a se svým otcem. 

    O rodině se Pavel rozmluvil také v krátkém rozhovoru pro server BVV.cz. „Oba synové k motorce čuchli, chytla je, a i když zrovna teď žádnou nemají, je to zřejmě jen otázka času. Dcera má doma jednu ratolest, druhou na cestě a tím i dost rozumu, aby se držela dvou stop, zato její partner má pro změnu motorky hned dvě,“ uvádí se v rozhovoru. Můžeme jen hádat, že jedna ze zmíněných ratolestí se objevila právě i na jedné z akcí Petra Pavla. 

    Generál Petr Pavel během zahájení prezidentské kampaně s manželkou Evou, dcerou a vnukem (6.9.2022) Generál Petr Pavel během zahájení prezidentské kampaně s manželkou Evou, dcerou a vnukem (6.9.2022) | Blesk:Jakub Poláček

  • 3.Synové Nerudové žijí kampaní

    Nejméně dětí z „velké trojky“ má zástupkyně něžného pohlaví, bývalá rektorka Danuše Nerudová. Nerudová ale své syny nejvíce „ukazuje“ během kampaně. Kandidátka zmiňuje, že se její synové chtěli zapojovat a tak také činí. 

    „Já vím, že to není úplně běžné v naší zemi, že by součástí kampaně byla rodina, ale zřejmě se to odvíjí od toho, že jsme neměli žádné silné ženské kandidátky. A tak, jak muži většinou mají ty ženy, které se starají o děti a vzdávají se svých kariér, tak já teď kandiduji, jsem žena a máma a děti jsou běžnou součástí mého života a nechci a aby stály bokem,“ řekla Blesk Zprávám Nerudová. 

    Aktivní sběrač podpisů a herec ve volebním spotu

    Nerudová má s advokátem Robertem Nerudou dva syny. Starší šestnáctiletý Filip je velice výrazný především na sítích. 

    „S petičními stánky objela města a vesnice, o kterých jsem ani nevěděl, že v ČR jsou. V červnu jí ještě skoro nikdo neznal, teď se na ní po každé přednášce stojí půlhodinové fronty. Jsem na ní fakt hrdej. Vidím, že jí to celé hodně naplňuje, ale někdy je to vážně těžký. I pro mě.Nejhorší je číst všechny ty hejty a lži, co na ní vytahujou. Jak překrucují všechno co řekne a ještě jí zesměšňují za to jak vypadá,“ napsal před několika dny na svém instagramu. A připojil i fotografii, kde je společně s maminkou na cestách. 

    Filip se aktivně zapojoval i do sběru podpisů. „Pomáhat je můj úkol. Být součástí kampaně je pro mě velká zkušenost do života a taky velký zážitek. Jsme si blíž celkově a užíváme si ten čas,“ uvádí ve videu, které je zase k vidění na twitteru. 

    Druhý syn Daniel není tolik viděn na veřejnosti, přesto je matce po boku. Objevil se s ní a se svým bratrem a otcem například na Národní třídě během oslav 17. listopadu. Mohli jsme jej spatřit také ve volebním spotu Danuše Nerudové, kde v autě pomáhá matce s přípravou na kampaň, zatímco ho veze do školy. 

    17. listopad 2022 na Národní třídě: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová 17. listopad 2022 na Národní třídě: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová | Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

JaNat ( 19. prosince 2022 11:15 )

Budu volit Babiše, ten jako jediný něco pro občany a zemi dělá i přes všechny své mínusy. Danuše nevím, váhám, zdá se mi být jako Čaputová. No a může mi někdo říct proč kandidje Pavel? Není to politik, ani ekonom, má za sebou jen vojenskou dráhu a jednou je proruský, pak zase proamerický, jeho minulost mi je fakt mnohem větším trnem v oku než Babišova. Co vlastně chce? Proč chce na hrad? Podle mne je to karierista. Ničím mě nepřesvědčil, ale to že veřejně kritizuje nebo varuje před Babišem je to poslední. Tady ukázal svůj pravý charakter. Aby se dostal nahoru, šlape po konkurenci. To dělají jen ti co nemají co nabídnout. A on asi fakt nemá, takže bude jen loutkou mocných. Takového prezidenta fakt nechci. Babiš se za svoji rodinu nestydí, klidně se na veřejnosti prezentuje jak s manželkou tak s dětmi. Noo a pro chytrolíny se doučí, že kráva má jeden žaludek a tři předžaludky, přečte si Švejka a slíbí, že nebude Měsíc nazývat planetou. No a máme to.

JaNat ( 19. prosince 2022 10:54 )

No to bude teda, na to se připrav a pak budeš potají sedět na hajzlíku a bulet, že jsi nevolil Babču.

kurna1 ( 19. prosince 2022 10:38 )

Prezident - generál Pavel zvítězí nad Babišem. To bude pecka

xxxx678 ( 19. prosince 2022 09:32 )

"Výraz" beru zpět, nikdy jsem toto slovo nepoužívala, takže ani ve vašem případě. Ostatní zůstává. Tímto konverzaci končím. Hezký den.

anna1234 ( 19. prosince 2022 09:18 )

.. až tu najdeš jediný můj hulvátský příspěvek, pak můžeš něco takového napsat. Tak hledej, šmudlo. Ale předem tě upozorňuji, že na mně nic takového nenajdeš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa