Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslední prezidentské Vánoce Zemanových: Jak je budou trávit a po čem touží „první dcera“?

Autor: trm, lac - 
19. prosince 2022
05:00

Prezidenta Miloše Zemana čekají poslední vánoční svátky ve funkci hlavy státu. S rodinou je stráví na zámku v Lánech, kde po opakovaných hospitalizacích tráví většinu času. „První dcera“ Kateřina Blesku řekla, po čem o Vánocích nejvíce touží.

Zeman už podle svých slov „předčasný vánoční dárek“ dostal. Lékaři mu minulý týden vyndali vyživovací sondu ze žaludku, kterou měl od své loňské hospitalizace. Prezident se tehdy podle svých slov potýkal s nechutenstvím, lékaři chtěli zavedením sondy předejít riziku podvýživy.

„Proto jsem usměvavý, v radostné náladě a spokojený se životem. Víte, co to bylo mít rok žaludeční sondu? Přátelé mi říkají, že ta sonda mi zachránila život. Je to možná pravda, ale přeci jen bylo to její nošení poněkud obtížné. Takže já jsem teď těsně před Vánoci dostal takový impuls, že je to pro mě, jak říká profesor Zavoral, nejkrásnější vánoční dárek,“ řekl Zeman v Partii CNN Prima News.

Svátky bude prezident trávit tradičně s nejbližšími, naposledy na lánském zámku. Frekvenci 1 prozradil, kdo o Vánocích dorazí. „Samozřejmě můj syn, který je lékařem, toho času v Brně, dcera, manželka a tchyně, které říkáme babička. A nesmím zapomenout na psa Darcyho, zlatého retrívra, kterého také počítáme do rodiny,“ řekl Zeman. Prezident si pod stromeček přeje knihy, zejména historické.

Žádný speciální dárek si k Vánocům nepřeje dcera prezidenta Miloše Zemana Kateřina (28). Blesku se svěřila, po čem nejvíce touží. „Čas trávit s rodinou. To je nejdůležitější,“ řekla při návštěvě teplické nemocnice, kde předala stotisícový šek z Nadačního fondu Miloše Zemana.

České vánoční zvyky má ráda a nepřejala žádnou tradici z Velké Británie, kde studovala a pracovala. „Nechci generalizovat, kdo jak slaví Vánoce. Záleží na každém, jak je slaví. Je to pro mě spíš setkávání s přáteli a rodinou,“ poznamenala. „Je právo každého je slavit po svém,“ dodala.

Video  Zeman ve vánočním poselství vyzval k odvaze. Od Čechů chce povinné očkování, pro vládu 100 dnů hájení.  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

UFO1 ( 21. prosince 2022 21:43 )

Boží mlýny melou pomalu,ale jistě pro každého

Jirik-ta ( 19. prosince 2022 16:55 )

Jirik-ta ( 19. prosince 2022 16:53 )

Jirik-ta ( 19. prosince 2022 16:53 )

Babišova Inflace ( 19. prosince 2022 12:05 )

Zeman furt kvičel, že se má senát nechat vyhladovět a teď škemrá o metály od senátu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa