Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babiš si koupil „obytňák“, chce v něm jezdit za lidmi. O kandidatuře na prezidenta dál mlží

Autor: ČTK - 
27. prosince 2021
10:54

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) si koupil obytný vůz, se kterým by chtěl od února jezdit po republice za lidmi. Na sociálních sítích dnes zveřejnil video, v němž ukazuje a komentuje vybavení vozidla. Babiš je od 17. prosince, po odchodu z premiérské funkce, šéfem hnutí ANO a řadovým opozičním poslancem. Zůstává také jedním z nejbohatších Čechů. Často se o něm mluví jako o možném kandidátovi v prezidentských volbách v roce 2023. Kandidaturu Babiš dosud nepotvrdil, ale nedávno ji připustil. Své rozhodnutí chce oznámit příští rok po vyhlášení přímé volby hlavy státu.

„Toto je obytňák. Vždycky jsem snil v něm jezdit a samozřejmě i spát. A proč? Protože se vracíme do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi. A s tímto obytňákem můžu jezdit všude. Můžu to i řídit dokonce,“ prohlásil Babiš. V roce 2013 s ANO poprvé a úspěšně kandidoval ve sněmovních volbách, po nich se stalo jeho hnutí vládní stranou a Babiš vicepremiérem a ministrem financí. O čtyři roky později volby vyhrál.

Bývalý předseda vlády uvedl, že si přímo v obytném automobilu si může povídat s lidmi, ve videu ukázal, že tam má také kuchyňku, šatnu, koupelnu nebo čtyři postele. Vůz může řídit i s běžným řidičským průkazem, ale musí si zvyknout na větší rozměry. „Budu to nacvičovat, možná půjdu na nějaký autodrom,“ poznamenal Babiš. S objížděním republiky by chtěl začít v únoru.

Inspirace Zemákem?

Dopravní prostředky využívají mnozí politici v předvolební kampani. Nejvíc se v té souvislosti zřejmě proslavil autobus Zemák, se kterým vyrazil za voliči v 90. letech v barvách sociální demokracie nynější prezident Miloš Zeman. Autobus v kampani používaly i další strany, například Piráti, SPD či Volný blok a v posledních sněmovních volbách i nakonec vítězná koalice občanských demokratů, lidovců a TOP 09 Spolu.

Babiš si po volbách otevřel poslaneckou kancelář v Roudnici nad Labem v Ústeckém kraji, kde letos kandidoval. Není členem žádného sněmovního výboru. Opakovaně se nechtěl vyjádřit k tomu, zda bude na prezidenta kandidovat. Nedávno to ale připustil, v odpovědi na dotaz na svém facebooku to však podmínil sesbíráním dostatečného množství podpisů občanů.

„Ke kandidatuře se vyjádřím příští rok po vyhlášení voleb. Záležet bude hlavně na názoru mé rodiny, která mě tam nechce, stejně jako mě nechtějí v politice,“ řekl Babiš v rozhovoru pro dnešní Lidové noviny.

Kdyby se Babiš rozhodl kandidovat, petiční podpisy občanů by pravděpodobně nepotřeboval. Podmínkou účasti ve volbách jsou podpisy minimálně dvaceti poslanců, případně deseti senátorů nebo 50.000 občanů. Hnutí ANO, jehož je Babiš předsedou, má ve Sněmovně 72 křesel.

Video  Vláda Andrej Babiše (ANO) podala demisi  - abl
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Jirik-ta ( 28. prosince 2021 08:42 )

--Vojtěch: Potřebujeme naočkovat každého, 900 milionů měsíčně budeme platit za vakcíny(ac24)
ČR má 900 milionů korun měsíční závazky za vakcíny. (Foto: Youtube)
Bývalý ministr zdravotnictví Vojtěch doslova uvedl, že potřebujeme naočkovat každého a není se čemu divit proč:
Budou ty vakcíny docházet v následujících měsících. Finanční závazky v tomto směru jsou zhruba 900 milionů korun měsíčně.
--Záznam Poslanecké sněmovny 14.12.2021 (4. schůze)
www.y­outu­be.co­m/wat­ch?v=V­alUdYH­1E3Y
Začátek v čas 2hodin 42 minut, záznam Poslanecké sněmovny 14. 12. 2021:
--Ale omikron je jako vzduch, je všude. Nelze se před ním schovat, nelze se před ním proočkovat a každý to chytne. (zivotvcesku.cz)
--Epidemiolog Roman Prymula pro ŽivotvČesku.cz na dotaz uvedl, že čtvrtá a další dávky situaci neřeší. "Zatím se tvrdilo, že tři dávky mají účinnost 70 procent. Nekonečné zvyšování dávek problém nevyřeší, protože pokud by nestačily tři dávky, těžko bude stačit čtvrtá, protože tady je problém s tím, že omikron má odlišnou antigenní výbavu
--Plošné povinné očkování zrušíme, lockdown nebude, říká příští ministr zdravotnictví(ac24)
Plošné povinné očkování zrušíme, lockdown nebude, uvedl v rozhovoru budoucí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek
------------------
--Novinářka se zeptala Vojtěcha, proč výrobce vakcín nenese odpovědnost. Překvapivá odpověď(ac24)
Novinářka se zeptala bývalého ministra zdravotnictví Vojtěcha, proč výrobce vakcín nenese odpovědnost. Dočkala se překvapivé odpovědi. (Foto: Facebook)
za vakcíny ručí stát a stát jsme my.

Jirik-ta ( 27. prosince 2021 20:43 )

Tam musí někdo mladší.

Jirik-ta ( 27. prosince 2021 20:42 )

třeba mu to omicron stopne. Nic neroste do nebe.

denisz ( 27. prosince 2021 18:38 )

Když budou chtít lidí presidenta nebojácného, jazykově vybaveného, v politice zběhlého, budou volit Babiše. Když budou chtít noblesního representativního, dají přednost Pavlovi. Jednoho z nich bych za presidenta rád viděl.

Levsalonu ( 27. prosince 2021 13:11 )

Jooo, “ obytnak”. Co to ma byt? Maringotka? Trailer?
Ty tri extra postele jsou pro ochranku? Byt Buresem, tak si sebou vezmu cely tankovy prapor.
V nastavajicim roce se zacnou projevovat nasledky jeho devastujiciho “ vladnuti”. To by ho lide mohli vitat misto chlebem a soli koktejly, temi od Molotova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa