Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeman s Drahošem si rozdali poslední „údery“. Co slíbili lidem?

Autor: simao, mah - 
25. ledna 2018
21:44

V předvečer 2. kola voleb, které rozhodnou o novém prezidentovi, se Miloš Zeman a Jiří Drahoš vydali do Rudolfina, kde svou debatu nachystala Česká televize. Ostříleného moderátora Václava Moravce nahradila Světlana Witowská. I s jejím výkonem (a samozřejmě i výkony obou kandidátů) jsou spojena po vřavě a „kotli“ na Primě během prvního střetnutí Zemana s Drahošem velká očekávání. Debatu v průběhu komentovali i lektorka Jana Postlerová a politologové Lukáš Jelínek s Janem Kubáčkem.

Miloš Zeman v přímém přenosu odhalil seznam sponzorů spolku Přátel Miloše Zemana, kteří platili jeho kampaň. V přímém přenosu přečetl několik jmen.

Jiří Drahoš slíbil, že pokud uspěje ve volbách, bude mít jeho kancléř nejpřísnější prověrku.

Vratislav Mynář a Martin Nejedlý zůstanou v případě dalšího Zemanova zvolení na Hradě, řekl prezident. I Drahoš čelil nepříjemným otázkám na své spolupracovníky.

Miloš Zeman a Jiří Drahoš se vůbec poprvé utkali 23. ledna na Primě, debatu moderoval Karel Voříšek a jak on, tak televize sklidili od odborníků i běžných uživatelů sociálních sítí kritiku za výslednou podobu pořadu.

Moderátor Václav Moravec odmítl vést debatu Zemana s Drahošem na ČT. Nechtěl se stát hromosvodem, po kterém by se snášela především ze Zemanovy strany kritika na ČT. Zeman platí za kritika mj. koncesionářských poplatků. 

Moderátorkou se tak stala Světlana Witowská, vystudovaná právnička, která působí mj. v pořadu Interview ČT24. Witowská je exmanželkou sportovního komentátora Roberta Záruby.

ČT se rozhodla uspořádat svou debatu v pražském Rudolfinu. Veřejnoprávní televize však zvolila komornější prostředí, každý z kandidátů dostal možnost přivést si 30 příznivců.

ONLINE Zeman vs. Drahoš v duelu na ČT
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
23:01
26. 1. 2018

České volby mezitím probíhají již i v USA. Europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička, který rozvázal spolupráci s ANO, pro kritiku Miloše Zemana nejde daleko. Není proto divu, že volil Jiřího Drahoše.

22:25
26. 1. 2018

Naopak mezi podporovateli Miloše Zemana přímo v Rudolfinu byl i bývalý místopředseda ČSSD Michal Hašek. "Viděl jsem dnes státníka a bohužel, okopávače kotníků," zareagoval na Drahošovu četnou kritiku na Zemanovo konto. 

22:23
26. 1. 2018

Před Rudolfinem se přitom zpívala i česká hymna. "Neskutečná atmosféra," pochvaluje si kajaká Vavřinec Hradilek, jeden z Drahošových podporovatelů.

22:15
26. 1. 2018

Do Jiřího Drahoše si rýpl za jeho přeřeknutí o Zemanovi dělícím společnost tím, že je prezidentem dolních 10 milionů, Jiří Ovčáček. A s chutí se přidal i Tomio Okamura. „Zeman dělí společnost, protože je prezidentem dolních deseti milionů, řekl dnes Jiří Drahoš v duelu ČT. Kéž by to byla pravda a dolních 10 milionů nedalo hlas elitářskému nadčlověku Jiřímu Drahošovi, který odpírá referendum, tedy právo občanů vládnout ve své zemi,“ naštval se Okamura.

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
luder ( 26. ledna 2018 14:49 )

Vítač Drahoš! https://vimeo.com/251319473

stacho ( 26. ledna 2018 11:46 )

Na duel z Drahošem bych si asi vzal bejzbolku...

SL0N ( 26. ledna 2018 11:07 )

Nevolte loutku, prázdnou nádobu bez názoru+člověka měnícího názory podle potřeby. Dorazil to tím, že Zeman je člověk jen dolních deseti miliónů, u nás ale už skončil dávno. Nechceme elitistu, namyšleného egoistu, přezíravý pohled, nechutný škleb. Je zřejmě dobrý ve vědeckých kruzích a má vazby s nadnárodními průmyslovými společnostni z hledika vědy a výzkumu, ale to není záruka kvalit politika. Drahoš tvrdí, že volby ovlivňuje rusko a sám má za sebou zahraniční sponzory z opačné strany. Na voliče vede tlak za pomoci US ambasády, zahran. polit. neziskovek. Kampaň Drahoše realizuje ex-pornoherec J.Janda a P.Kolář (podporovatel zahraničních zájmů USA). Oba vedli neziskovku Evropské hodnoty, ta zasahuje do veřejného mínění, aktivně manipuluje názory dětí a mladých na školách,zvýhodňuje multikulturalitu a islám před tradič. hodnotami. http://www.evropskehodnoty.cz/o-nas/vzdelavaci-program/usporadane-akce-na-strednich-skolach/ Evrops ké hodnoty financuje podporovatel mezinárodních konfliktů G.Soros přes jeho neziskovku Open Source Foundation, která rozpoutává problémy po celém světě. Ve zprávách byla reportáž o tom, že by Drahoš umístil novou Sorošovu univerzitu do Prahy, to je rovněž vměšování zahraničních zájmů do aktivit ČR. Drahoše podporuje Bakala (vazby se Sorošem),Drtinová DVTV (předsedkyně rady OSF),ředitel ČT - p.Dvořák. Příklon k M.Kalouskovi a podpora A.Shapira (Prague Pride).. Kocáb, Halík, Bursík. J.Drahoš a T.Halík směli za komunistů vycestovat a studovat na západních univezitách, Zeman byl za své názory vyhozen z práce. Raději hrubiána s pevným postojem než korouhvičku ve větru. Prezident Zeman Prezident Zeman je jistota, že nebudeme mít na hradě servilního poskoka, který by splácel dluhy svým donátorům a našeptávačům, který by slíbíl a podepsal za mrzký peníz a kariéru cokoliv, co přijde z Bruselu, od lobistů, nadnárodních korporací. Pokud Vám není jedno co bude dál, běžte volit, nejlépe v sobotu a roztrhejte lístky protikandidáta, ať není 120% ú

moiaza ( 26. ledna 2018 09:48 )

Lidičky, v podstatě je to jedno, kdo vyhraje. Nic horšího než byl Havel vyhrát nemůže. Jedině snad kdyby kandidoval Kalousek, nebo rodina tatyzdenka.

moiaza ( 26. ledna 2018 09:23 )

Slibem nezarmoutíš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa