Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Drahošová přijela mezi seniory, kteří volí Zemana. Někteří ji ani nepoznali

Autor: ČTK, nkov - 
18. ledna 2018
14:30

Manželka prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše Eva se zapojila do kampaně svého manžela před 2. kolem prezidentských voleb. V Přelouči navštívila domov pro seniory a chystá návštěvy v dalších krajích. „Máme hodně pozvánek. Každý máme svůj program, abychom obsáhli toho co nejvíc,“ řekla Drahošová. 

Choť prezidentského kandidáta Drahoše navštívila seniory, kteří právě měli keramický kroužek, někteří ale ani nevěděli, kdo jejich návštěvnice je.

Drahošová se seznámila s chodem domova. Někteří jeho obyvatelé jí řekli, že v 1. kole voleb hlasovali pro současnou hlavu státu Miloše Zemana, který se s Drahošem utká příští týden ve finále volby. „Že to tam už zná,“ zdůvodnil senior Miroslav Valenta, proč Zemana volil.

„Trošku jsem to očekávala,“ komentovala to Drahošová. Mrzí ji, že se lidé nechají snadno přesvědčit nepravdivými argumenty. V Jablunkově, Drahošově rodišti, zaslechla, že prezident má pravomoci odebírat důchody. „Prostě nesmysl,“ dodala.

Do domova seniorů v Přelouči přijela na pozvání senátorky Miluše Horské (za KDU-ČSL). „Podporuji slušnou formu, slušné lidství a nelíbí se mi ta sprostota protikandidáta. Ráda jsem paní Drahošové umožnila kontakt ve svém volebním okrsku,“ řekla Horská.

V kampani bez manžela

Manželka prezidentského kandidáta má v plánu ještě setkání v pardubické Základní škole bratranců Veverkových, besedu v krajské knihovně nebo setkání s dobrovolníky, kteří pomáhají v kampani. „Jsou jich asi 2000 a další přibývají,“ uvedla Karolína Brennerová, která má v Drahošově týmu na starosti komunikaci se sponzory.

V pátek Eva Drahošová pojede do Libereckého kraje. Přijala pozvánku na besedu se zaměstnanci krajského úřadu, navštíví Domov u Spasitele, krajskou nemocnici a bude besedovat s obyvateli v Knihkupectví a antikvariát Fryč. Získávat podporu v krajích vyrazil i Jiří Drahoš, který ve čtvrtek pobývá v Plzeňském kraji.

Manželka současného prezidenta Ivana Zemanová se stala se šéfkou Zemanova petičního týmu pro sběr podpisů, jinak ale aktivně na podporu svého muže příliš nevystupuje.

V e-mailovém rozhovoru pro server idnes.cz dnes uvedla, že Zemana ráda doprovodí do televizních debat před volbou. „A pokud manžel bude považovat za vhodné, podpořím jej i veřejně. Podporovala jsem jej vždycky,“ sdělila.

Video  Drahoš: V souboji se Zemanem čekám útoky. „Bude to ještě horší...“  - Zuzana Štíchová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny důležité informace o 2. kole voleb najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hejhej ( 20. ledna 2018 17:25 )

1-2-3: Kde se vyskytuje Bakala, Horáček, Kalousek s pidi stranou TOP09, Fiala s ODS- podporovateli Drahoše - zavání to podrazy a korupci.

snehulak ( 20. ledna 2018 09:12 )

Odkoukala to od hérců. Přesvědč bábo bábu s dědkem. A ještě lepší pracovnice důchoďáku, aby do nich hučely denně, Drahouš, Drahouš, Drahouš a nezapomněly koho.

ad-ga ( 20. ledna 2018 08:20 )

kamcerka ( 19. ledna 2018 20:04 )

Chodí po domovech seniorů vymývat jim mozek. Ví, že staří lidé snadno uvěří téhle na hrad se třesoucí nesympatické paní. Je hloupá a je to vidět.

1_2_3 ( 19. ledna 2018 14:09 )

Drahoš je čistý stejně jako ten co mu vše financuje BAKALA. Drahošovi jsou nesymaptikcý pár, arogantní a nechají se podporovat zlodějem BAKALOU, co od nich lze očekávat. Lid bude chudým a zloději bohatší. Bakala si to hezky vymyslel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa