Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na Hrad chce i „mlsná tygřice“. Alchymistka, co zná Bartoše, loví poslance

Autor: zst - 
31. října 2017
09:30

Prezidentský souboj může mít o další jméno navíc. Svůj zájem o přesídlení na Pražský hrad oznámila Terezie Holovská, pražská podnikatelka a někdejší místostarostka Prahy 8. Holovská provozovala klub Mlsná tygřice, kam často chodil šéf Pirátů Ivan Bartoš. Sama o sobě mluví jako o tygřici především proto, že se narodila v roce Tygra. Informovaly o tom Lidové noviny.

Už příští týden se uzavírá možnost podat kandidátní listinu do prezidentských voleb 2018. Rozvířit vody chce na poslední chvíli energická padesátnice, která se podle svých slov živí alchymií. Zákonné podmínky chce splnit ve Sněmovně, kde se chystá ulovit 20 potřebných podpisů ke kandidatuře. A vsází nejen na staré známé, jako je Ivan Bartoš, lovit chce i mezi ženami v jiných stranách.

„Chci, aby měli koho volit ženy i muži, kteří se nebojí toho, že by jim vládla žena,“ řekla deníku Holovská s tím, že se považuje za univerzální kandidátku. Oslovovat chce ale i voliče na ulici, chystá se například vyrazit na kladrubských klisnách na vánoční trhy na Staroměstské náměstí.

„V zákonodárných sborech je převaha mužské síly, a proto by Pražskému hradu svědčila pečující ženská ruka,“ tvrdí žena, která se chlubí i dobrými vztahy s bývalým prezidentských párem Klausových.

Napojení na Klause i na Bartoše

Právě s Václavem Klausem jsou spojeny politické začátky Holovské. „V květnu 1998 jsem mu říkala, že mám chuť něco změnit. Ptala jsem se, zda mám vstoupit do jeho strany. A tak mne zavedl za Václavem Musílkem,“ popsala s odkazem na jednoho ze zakladatelů ODS. Musílek se stal v roce 1998 starostou Prahy 8 a Holovská mu dělala „pravou ruku“. O dva roky později společně také skončili.

Před dvěma lety ji za ideální hlavu státu označil právě šéf Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro web Krajskélisty.cz. „Tehdy to bylo v rámci osobních úvah. Tereza Holovská je moje osobní známá,“ brzdí svá dřívější slova nyní Bartoš a zdůrazňuje, že v rámci prezidentských voleb jsou a budou Piráti nestranní.

Absence zkušeností z nejvyšší politiky podle podnikatelky nebudou v případném prezidentském souboji překážkou. „Myslím, že zkušenosti z politiky jsou spíš ke škodě. Hlava státu má být hlavně pro lidi,“ míní bývalá majitelka klubu Mlsná tygřice. Co se týká přijetí eura, bude prý proti. Koruna je podle ní národní symbol.

Sedmery šaty

Ať už ji podpoří poslanci nebo senátoři, Holovská hodlá zaujmout i masy. Kromě jízdy na koni se chystá okouzlit okolí také garderóbou. Na týden do uzavření podávání kandidátních listin má nachystány sedmery šaty.

Šijí už se prý i vítězné v barvách české trikolóry. Ty by měla mít oblečené v poslední den kampaně, například v televizní debatě. Pokud se jí ovšem podaří potřebný počet podpisů získat. Přesvědčit musí buď 20 poslanců, nebo 10 senátorů, nebo 50 tisíc lidí (po kontrole).

V minulé první přímé prezidentské volbě kandidovaly europoslankyně Zuzana Roithová (KDU-ČSL), herečka Taťána Fischerová nebo politička Jana Bobošíková. Dosud jedinou ženou mezi oznámenými uchazeči je Jana Yngland Hrušková, herečka, zpěvačka a aktivistka vymezující se proti islámu.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
pochcanycarmin ( 31. října 2017 14:57 )

My zloději, voliči Zemana, křiváci všeho druhu a ostatní levičáci se řehtáme jako debilové.

kupredu-leva ( 31. října 2017 11:39 )

Ale takovýho Ovčáčka zezadu...Mňam!

gabreta ( 31. října 2017 11:30 )

Myslíš, že by tě pozvala na hrad na jebačku? Tobě by tam přidělili tak nejvejš přihřátýho Jakuba Jandu z "Evropských hodnot"!!!

kretenos500 ( 31. října 2017 10:27 )

No furt lepší, než chorobně mstivý hradní ochlasta.

andorea ( 31. října 2017 09:49 )

Jen snaha o zviditelnění, protože jí snad musí být jasné, že nemá ani nejmenší šanci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa