Jako by nestačilo, že musela, ač nerada, zrušit několik vystoupení. Teď má navíc pokažené Vánoce. Neuvidí totiž maminku Františku Bojanovskou, která v červnu oslavila neuvěřitelné 104. narozeniny. Cestu do moravské metropole totiž Pilarové doktoři rozhodně nedovolí.

Výčet ztrát je velký. Nemůže se ani vypravit do kostela, kam pravidelně chodívala pro vzpruhu i útěchu. „Ještě že mohu kázání sledovat v televizi. Právě víra je to, co mě nyní drží,“ říká zpěvačka vyrovnaně.

Neoslavila taky ani 24. listopadu 35. výročí svatby s manželem Janem Kolomazníkem (67). I bez toho ví nyní moc dobře, co všechno v něm má. „Nebýt Honzy, nemůžu nic, pomáhá mi s oblékáním, uklízí, vaří a obětavě se o mě stará,“ chválí muže. A nezapomíná ani na přátele, kteří ji nenechali ve štychu a nosí jí ochutnat domácí cukroví. Eva péct nemůže a Honza je sám zapřažený 24 hodin denně.

Je toho dost, co se na zpěvačku právě v roce jejích kulatin sesypalo. Ale jako rozená lvice se Eva nemíní nechat osudem semlít. „Věřím, že bude líp. Já to zvládnu,“ říká odhodlaně.

Loni v létě si Eva zlomila rameno a stehenní kost, když v noci upadla v pražském bytě. Byla na několika operacích a léčení bylo dlouhé. Letos podstoupila plánovanou operaci ledviny, kterou jí před lety zničilo ozařování. Dostala stent (dutá trubička, která se zavádí, aby struktury v těle zůstaly otevřené a průchodné - pozn. red.)

VIDEO: Pilarová po zlomenině a operacích venku: O holi a nezvedne ruku! Může to trvat měsíce!

Video
Video se připravuje ...

Pilarová po zlomenině a operacích venku: O holi a nezvedne ruku! Může to trvat měsíce! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
33 fotografií