Honzův partner Jakub (28) přitom každý rok poctivě cukroví pekl nejrůznější druhy oblíbených cukrovinek, a teď už podruhé musí tuto tradici vynechat. „Loni jsme se obešli bez cukroví, letos to ale Kuba vyřešil tak, že nechal udělat kamarádkou bezlepkové cukroví, s tím se doma prostě pachtit nechtěl,“ vysvětlil oblíbený moderátor reportérům časopisu Sedmička. Jinak svému manželovi při vánočních přípravách asistuje, jak jen může, společně například vaří polévku nebo dělají klasický bramborový salát k večeři.

Štědrý den sice hodlá být pouze se svým druhem, s nímž v roce 2016 vstoupil do registrovaného partnerství, vánoční svátky však plánuje strávit u dcery Veroniky z prvního manželství, která žije v Brně. Na konci srpna se jí totiž narodilo dítě, syn Jakub, Musilův druhý vnouček. A on jakožto starostlivý dědeček samozřejmě nechce, aby Veronika s takhle malým miminkem musela cestovat.

Na nějakou tu skleničku k přípitku přitom i vzdor jeho nemoci může klidně dojít – mnohý alkohol mu ani při celiakii nevadí. „Třeba nemůžu rum, ale můžu whiskey. Nemůžu klasické pivo, třeba dvanáctku Plzeň, ale když si dám nealkoholického Birella, nic mi není. Je to kus od kusu a já jsem to tak nějak vychytal,“ svěřil se s úsměvem. S dietou si poradil svéráznou metodou pokus - omyl.

Přestože je ve svém jídelníčku notně omezen, nelituje se a naopak na své nemoci hledá i klady – například to, že zhubl. „Jediný smolíček je to, že jsem byl velkým milovníkem pečiva, ale to si člověk odvykne, když musí. Výhodou zase je, že potom zjistíte, že když nejíte pečivo, máte deset kilo dole,“ pochlubil se sympatický moderátor populárního pořadu Nebezpečné vztahy.

Video
Video se připravuje ...

Moderátor Honza Musil: Jsem gay kvůli Křemílkovi s Vochomůrkou a Bolkovi s Lolkem! Petr Macek, Petr Soukup,Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
9 fotografií