Tentokrát se skutečně zdálo, že se soud s Češkou obviněnou z pašování drog v Pákistánu blíží k závěru! Tereza se už připravovala na svůj výslech, jímž se mělo líčení uzavřít, jenže ji čekalo obrovské zklamání, a to nejen proto, že nedorazil soudce!

„Dnešní soudní stání s Terezou H. v pákistánském Láhaur opět nedoznalo žádného pokroku, neboť soudce je na týden na školení,“ informovala Blesk.cz tisková mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. 

Namísto toho, aby konečně skončilo martyrium neustálých "výletů", které Tereza kvůli konstantnímu odročování často absolvuje, ji nyní čeká další návštěva soudu už 6. prosince a o 4 dny později tam poputuje znovu! Obžaloba navíc zarazila další hřebíček do rakve jejích nadějí. Státní zástupce totiž svou porážku otočil ve výhodu.

„Dnes soud vydal rozhodnutí ve věci žádosti státního zástupce, představené na minulém soudním stání, o předložení dalšího obvinění v případu. Soud rozhodl, že žádosti nebude vyhověno,“ informovala Lagronová. Žalobce se však s tímto rozhodnutím odmítl smířit.

„Státní zástupce přítomným médiím prozradil, že se plánuje ve věci odvolat k Vrchnímu soudu. To by mohlo znamenat další zpoždění případu minimálně o měsíc,“ říká Lagronová. Pro Terezu představuje tohle prohlášení samozřejmě ohromnou ránu a komplikaci.

Tereza byla při příchodu k soudu klidná po jednání se ale vše změnilo a ona jen polykala slzy. „Chci být na svátky s rodinou,“ řekla. Právě to se jí ale asi nyní nejspíše nemůže podařit.

Terezu zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru 10. ledna. Při třetí kontrole u ní totiž objevili téměř devět kilogramů heroinu. Mladá Češka tvrdí, že o drogách nevěděla. Už téměř rok teď Tereza navštěvuje láhaurský soud a čeká na rozsudek. Vzhledem k tomu, že jde o cizinku a vezla méně než 10 kilo drog, nehrozí jí trest smrti a patrně ani doživotí. I tak čelí deseti letům v místním vězení. Česko totiž nemá s Pákistánem dohodu o vydávání zločinců.

Fotogalerie
68 fotografií

Tereza v Pákistánu ztratila poslední naději: Žaloba vytasila další tajný trumf!