Vychovávat dítě není nic jednoduchého. Své o tom ví každý rodič. A co teprve, když je dětí v rodině šest! Alexandra a Antonín z Milovic by mohli vyprávět. Kromě staršího syna Tonyho mají paterčata, která už od narození sleduje celé Česko.

Dětem se daří moc dobře, v červnu oslavily už páté narozeniny a rostou jako z vody. Rychle rostou hlavně z oblečení. A ošatit hned šest dětí, to rozhodně není levná záležitost. Velká rodina tak prosí o pomoc, kromě oblečení můžou štědří dárci posílat i hračky, drogerii nebo léky. 

Děti aktuálně nosí oblečení velikosti 122, ale rodiče počítají s rychlým růstem, a proto veřejnost žádají o kousky ve velikosti 122 až 128. Vzhledem k blížící se zimě mají asi největší prioritu zimní rukavice, oteplené kalhoty nebo punčocháče, potřeba budou ale samozřejmě také tepláky, pyžámka a trička. Starší Tony nosí velikost 152, dárci mohou tedy posílat věci až do čísla 158.

Další důležitou položkou jsou léky. Když onemocní třeba tři děti zároveň, domácí lékárnička se hodně rychle vyprázdní. Saša s Antonínem proto prosí i o spreje na rýmu a sirupy na kašel a odkašlávání. Nutností jsou samozřejmě přípravky na snížení teploty a vitaminy na posílení dětské imunity.

„Lékárnička během zimy vydala takřka všechny zásoby léků a sirupů – zejména na rýmu a kašel,“ stálo v seznamu po minulé zimě. Rodiče si tak před tou nadcházející chtějí udělat pořádnou zásobu léčiv, aby je chladné měsíce tentokrát nepřekvapily.

Lidé mohou dary posílat na adresu Rodinného centra Milovice. Rodina má založený také transparentní účet a je vděčná za jakýkoliv finanční obnos. Číslo účtu je 2900747774/2010.

Fotogalerie
69 fotografií