„Pouze 49 dní do Vánoc! Ralphie miluje svůj růžový králičí oblek, který jsem pro něho nechala vyrobit!“ napsala Amy Haehl z amerického města Shelbyville pod fotku na facebookovém profilu svého ateliéru Coffee Creek Studio. Snímek se rychle rozšířil po internetu a získal přes 2 000 lajků a okolo 600 komentářů. Ne všechny však byly pozitivní.

Kritika se týkala především zmenšeniny pušky, jíž chlapec drží v podpaží. „Puška je vyrobená ze dřeva, aby si někdo nemyslel, že si při pořizování fotky můj syn mohl vystřelit oko,“ připsala fotografka. Ani to ji však nezachránilo.

Některým jejím sledujícím snímek vůbec nepřišel roztomilý. „Přestávám tě sledovat! Kdo sakra může udělat fotku dítěte s puškou a chtít za to peníze? Jenom plýtváš talentem. Měla by ses nad sebou zamyslet!“ napsal jeden z kritiků. „Už tě nesleduju a přestala ses mi líbit. Je to nechutný! Zbraně nejsou roztomilý a jsou ostudou naší země,“ stálo v dalším komentáři. Oba však byly záhy odstraněny.

Amy se proti kritice ohradila. Dle jejích slov snímek neměl být ofenzivní, ani neměl podporovat násilí a střelné zbraně. „Rozumím, že v dnešní době někdo může být pobouřen a při tvorbě fotky jsem to brala v úvahu. Není to obrázek o dítěti se zbraní v ruce. Je o lásce, tradici, rodině a štěstí,“ vysvětlila serveru Yahoo Lifestyle.

Našli se ovšem i fanoušci, kteří se fotografky zastali a sdělili, že je snímek přivedl do vánoční nálady a připomněl spoustu hezkých vzpomínek na klasické filmy.

Fotogalerie
52 fotografií