Jak takové dekorace vyrobit, vám v dalším dílu oblíbeného pořadu Receptář prima nápadů prozradí a ukáže odbornice na kreativní tvorbu, Michaela Bednaříková.

„Například na dárkovou tašku můžeme udělat pěkný stromeček z nařezaných a seskládaných proutků, podobně můžeme vytvořit vánoční přáníčko, jiný typ stromečku můžeme udělat navazováním různobarevných stužek na klacíky,“ vyjmenovává výtvarnice a dodává, že krásné ozdoby ve tvaru sněhových vloček lze také vytvořit velice jednoduše ze zbytků prádelní šňůry. Tu nastříháme na stejně dlouhé kousky, které navážeme jeden vedle druhého na plastové kolečko ze závěsu a zdrháme pomocí uzlů.

Všechny tyto drobné ozdobičky pak použijte na dozdobení již zabalených dárků, vánočních přáníček nebo je můžete použít na starý květináč jako ozdobu, případně zavěsit na stromeček či do okna.

Co budete potřebovat:

•    proutky

•    štípací kleště

•    lepicí tavní pistole

•    pinzeta

•    gelové třpytky

Postup:

1. Nastřihejte si různě dlouhé klacíky. Připravte podklad, na který ozdobu budete lepit (přáníčko, balicí papír, dárkovou tašku, zabalený dárek a podobně).

2. Zvolený motiv (např. stromek, sněhuláka, hvězdu, vločku...) si nejprve načrtněte na papír a poté si ho podle šablony vyskládejte vedle.

3. Na podklad naneste rovnou svislou čáru lepidla. Pinzetou berte jednotlivá dřívka a lepte je v předem promyšleném pořadí. Nechte zaschnout.

4. Hotovou dekoraci ozdobte gelovými třpytkami, nejlépe jedním tahem.