Vánoční Londýn: Děti budou nadšené

Vánoční svátky v britské metropoli charakterizuje především vánoční světelná výzdoba, která Londýnu přidává na kráse. Do ulic pronikne slavnostní kouzlo, nová energie a neutuchající dobrá nálada, a celé město se rázem projasní.

Honosný vánoční strom najdete na Trafalgar Square a jistě vás dostane do sváteční nálady na celý zbytek dne. Pokračovat můžete k Přírodovědnému muzeu, kde bývá každý rok postaveno ledové kluziště a spousta vánočních stánků, ze kterých se line sváteční hudba a vůně vánočních dobrot. Pak se můžete vydat obdivovat adventní trhy Winter Wonderland, z nichž budou určitě nadšené vaše děti. Pořádají se každoročně v Hyde parku v centru Londýna a pro návštěvníky tu kromě bezpočtu stánků mají připravené velkolepé pouťové atrakce včetně obřího ruského kola a několika horských drah.

Paříž: Prohlédněte si památky a zajděte na mši

Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová, a zejména v období Vánoc. Jen si to představte, začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a čokoláda. Klasické ladovské sněhobílé Vánoce zde ale nečekejte, sníh je zde spíše ojedinělý. Vedle návštěvy nejznámějších památek a vánočních trhů  tu můžete nakupovat jako hvězdy filmových pláten, a navštívit byste měli i některý z nádherných kostelů, kde můžete shlédnout nespočet krásných mší.

Vánoce v Amsterdamu jsou stále oblíbenější

Stále větší oblibě se jako vánoční destinace u českých turistů těší Amsterdam. Pokud jste se rozhodli pro svátky v zahraničí, jeho návštěvou určitě neuděláte chybu. Město zdobí tisíce světýlek, všude zní vánoční hudba, vánoční program je nabitý koncerty, zabruslit si můžete na největším mobilním kluzišti v zemi a nechybí ani vánoční trhy, kde kromě tradičního vánočního cukroví ochutnáte i smažené koblihy s rozinkami nebo jablky či skvělé holandské sýry.