Spíše než volební kára je to ale už na první pohled alegorický vůz, na kterém je opelichaný modrý pelikán tou nejmenší atrakcí. Ještě se tu veze ****** papež, ****** cikán, ****** žid, sám nahý ********* předseda sklánějící se nahý nad ručníkem a další figury, jejichž epiteta je třeba hvězdičkovat.

Horší nápad už ani Topolánkovy poradce nemohl napadnout. „Běž Mirku, mezi homosexuály. Budou nadšený! A ty pak máš čtyři procenta jistý.“ A tak Mirek, který v té mizérii bere každý hlas, šel. Konečně, proč ne. Potud dobrý.

Špatný to začalo být od okamžiku, kdy přítomné mladíky gay komunity, upřímně radostné, že mezi ně zavítal „Chlap s gulami“, Mirek ozřejmil, že jim stejně nijak nepomůže, protože „tam má blok“ a „vnitřně se s nimi nedokáže ztotožnit.“

Mirek tak navštívil komunitu, aby jí vysvětlil, že s nimi nesouhlasí, a ruku pro ni stejně nezvedne. A že ho vlastně slovo „komunita“ irituje.
Očekával za to bezmezný dík a čtyři procenta.

Dalším problémem je, že svou „filosofickou přednášku mezi futry“ přednesl s vědomím, že si ho tazatel (novinář) nahrává na kameru.

Věděl, že je to na záznam, a přesto mlel páté přes deváté, jako by mu bylo úplně jedno, co bude. To je zlé, protože budoucí premiér by neměl žvanit, pokud chce být premiérem. Jsou tu přece ještě, s odpuštěním, také nějací ti voliči, kteří nechtějí volil levicové strany.

To Paroubek, to je jiná káva. Půlka lidí si z něj dělá srandu a druhá půlka ho chce volit. A Mirek, ten je teď někde mezi dvěma půlkami. Není tak úplně proto, že by byl Paroubek zas až tak fajn (nahrává mu společenská situace, kdy údajná ekonomická krizi přímo vybízí k tomu volil levicové strany). Je to proto, že se Mirek nedokázal včas zorientovat. Než se prostě stačil rozhlédnout, byl tam.

Mirek Topolánek rozhodně jako předseda ODS do voleb vydrží. Měnit před volbami předsedu, to jako měnit trenéra před rozhodujícím zápasem. Za dané situace by bylo ale nejlepší, kdyby si dal krátkou dovolenou. Možná by přítel Berlusconi věděl, kde si odfrknout, ale chtělo by to postavit vyšší ploty. To proto, aby nebyl nikomu vidět *****.

ČTĚTE TAKÉ:

Autor: 
Alexandr Vondra: Za Topolánka se stydím
526278:wide:true Mluvčí ODS na chatu: Žehlil Topolánkův skandál
524757:wide:true Topolánek: Církev vymývá lidem mozky
509238:wide:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov
Autor: 
Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče
Autor: 
Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida
Autor: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal
Autor: 
Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací
Autor: 
Topolánek: Nic jsem neprovedl, ale omlouvám se
Autor: 
Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?