Babička si vyrazila ze svého domu v pražské Holyni na zdravotní procházku kolem půl páté odpoledne, vzala si s sebou hole na nordic walking. „Domů se ale už nevrátila, její příbuzní proto zalarmovali policii,“ popsal Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Rodina stařenky uvedla, že by se nejspíš měla pohybovat v Prokopském údolí, které leží nedaleko jejího bydliště. 

Policisté hned začali okolí pročesávat, do akce nastoupili také psovodi i policejní vrtulník s termovizí. Kolem půl jedenácté večer přišla dobrá zpráva. „Ženu našli policisté vyčerpanou dál od jejího bydliště, zapadla do rozbahněného pole a nemohla se odsud sama dostat,“ uvedl mluvčí. 

Policisté ženu z pole vysvobodili, vzali ji do náručí a přenesli až k záchranářům, kteří už na ni čekali. „Na místě byl inspektor, ženu zkontroloval a prohlédl. Neměla ale zdravotní komplikace, záchranáři ji proto předali spolu s policií do péče rodiny,“ popsala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Po hodinách strachu tak přišla konečně obrovská úleva.

Video
Video se připravuje ...

Žena z Holyně se ztratila, policisté ji vynesli z bahnitého pole. (16. prosince 2021) Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
16 fotografií