Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zmizelého studenta hledaly úřady 45 let! Rodiče se nikdy nedozvěděli, co se s ním stalo

Autor: yks - 
17. prosince 2021
05:05

Dlouhých 45 let trvalo pátrání policie po studentovi z americké Georgie. Tehdy 22letý Kyle Wade Clinkscales zmizel v roce 1976 cestou na univerzitu. Ve středu ohlásila kancelář šerifa pro okres Troup, že v případu došlo konečně k průlomu. Našlo se totiž jeho auto a vše nasvědčuje tomu, že uvnitř vozu byly i jeho ostatky.

Úřady v Georgii ohlásily, že našly automobil studenta, který se pohřešuje už déle než 45 let. Tehdy teprve 22letý Kyle Wade Clinkscales zmizel 27. ledna 1976 cestou z města La Grange do univerzitního kampusu v Auburnu.

Jak informoval portál USA Today, na univerzitu toho dne už nedorazil a ani jeho dvoudveřový bílý bourák Pinto Runabout se nikde neobjevil. Tedy až do prosince 2021. Ponořený automobil se podařilo nalézt v potoce ve městě Lanett v Alabamě.

VIN kód karosérie odpovídal mladíkově vozu a uvnitř se našla peněženka s jeho doklady a kreditními kartami a také několik kostí, u nichž policie předpokládá, že jsou lidské. „Hledali jsme ho 45 let, vysušili jsme jezera, řešili jednu teorii za druhou a nikdy z toho nic nevzešlo, “ popsal šerif okresu Troup James Woodruff.

Bohužel mladíkovi rodiče se nikdy nedozvěděli, co se s jejich synem stalo. „Otec zemřel v roce 2007 a matka v letošním roce,“ řekl rovněž šerif. Případ nyní vyšetřuje Úřad vyšetřování státu Georgia. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání