Kromě diagnostiky a zátěžových testů budou provedeny kopané sondy a odběr vývrtů z pilířů mostu z prostoru mostovky. Geologické vrty budou provedeny také do základů mostu. „Tyto práce si vyžádají kompletní uzavření mostu pro veškerou dopravu, mimo pěších na jižním chodníku,“ uvedla Lišková.

V následujících týdnech bude diagnostika mostu pokračovat bez dlouhodobého omezení provozu. Komplexní diagnostika skončí v dubnu 2022.

Kudy povede objížďka?

Na mostě bude přerušena tramvajová a automobilová doprava. Objízdné trasy povedou po nábřeží Edvarda Beneše k Čechovu mostu, dále na Dvořákovo nábřeží a ulicí 17. listopadu. V opačném směru to bude Křížovnickou ulicí do ulice 17. listopadu a dále Pařížskou k Čechovu mostu.

Problémy se stavem mostů má Praha dlouhodobě. Na začátku prosince 2017 spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé, město zprovoznilo na původním místě lávku novou. TSK loni zahájila opravu Barrandovského mostu a delší dobu se chystá oprava Libeňského mostu. Ve špatném stavu je také Palackého most.

Kromě oprav magistrát plánuje stavbu Dvoreckého mostu mezi Podolím a Prahou 5, která by měla začít začátkem příštího roku. Mluví se také o novém Rohanském mostu, který by mohl propojit Karlín a Holešovice. Obě čtvrti navíc propojí nová lávka pro pěší a cyklisty, která povede přes Štvanici.Práce na diagnostice přeruší provoz na pražském Mánesově mostě.

Fotogalerie
23 fotografií

Fotogalerie
23 fotografií