Podle pražských strážníků měl majitel psa vyčkávat, jestli útvar v oblasti třísel nezmizí. Jenže stav psa se nezlepšoval, a tak se jej zbavil. Psa nalezli strážníci, kteří jej předali do trojského útulku a události pak nabraly rychlé obrátky.

Pejska jsme přijali, vyšetřili a bez váhání se pustili do potřebné operace. Po přípravě sterilního operačního sálu přišel na řadu odběr krve pro laboratorní předoperační vyšetření. Dále se musel pacient intubovat pro inhalační anestézii a nesměla chybět ani potřebná infuze,“ vypočítávají všechny potřebné zákroky pražští strážníci na svém facebooku.

Masivní tumor

Poté následovala náročná operace, během níž odstranili až 1,27kilogramový nádor!Z rány vyteklo zhruba půl litru tekutiny, což jen dokreslilo rozměry celého útvaru. Tumor byl naštěstí zapouzdřený, a tak nedošlo k vážnějším komplikacím. Při zašívání rány bylo potřeba ostříhat vytahanou kůži a pak už mohl jít pejsek odpočívat po náročném dni,“ popisují strážníci zákrok. Opuštěný Valda se bude nyní rehabilitovat a brzo si snad najde i nového majitele, který jej už neopustí.

Velká pochvala

Příběh vyvolal u veřejnosti velký zájem a přejí pejskovi brzké uzdravení: „Děkuji za něj. Já to prostě nechápu. Jak se na své zvíře může někdo vykašlat. I kdyby neměl peníze, může oslovit spolky, určitě by našel pomoc. Hlavně, že to dobře dopadlo. Držím pěsti, ať brzy najde domov,“ přeje Kateřina D. a v podobném duchu se nesou i další komentáře uživatelů: „Skvělá práce, snad bude štěstí pokračovat a dostane milujícího páníčka, co mu to trápení vynahradí,“ přidává se Kamila G.  

Fotogalerie
6 fotografií