Za záchranu života vděčí muž ze Zlínska svému kamarádovi policistovi, praporčíku Josefu Vojtěchovi, který pracuje na místním oddělení Lhotka v hlavním městě. V sobotu 27. listopadu se na policistu, který trávil své volno právě ve Zlínském kraji, obrátil přítel s šokující zprávou - rozhodl se prý spáchat sebevraždu.

„Policista proto za ním ihned vyrazil, aby si s ním promluvil a pomohl mu. Když po chvilce přijel k němu domů, našel ho, jak sedí na dvoře domu, polévá se hořlavinou a následně se zapaluje,“ popsal dramatické chvíle policejní mluvčí Jan Daněk.

Policista ani na vteřinu nezaváhal - rychle vysadil vrata, aby se ke svému hořícímu kamarádovi dostal. Strhl ho k zemi a podařilo se mu ho uhasit sněhem, který ten den shodou okolností napadl. „Na místo pak přivolal záchranáře, kteří poškozeného vrtulníkem transportovali ve vážném stavu do nemocnice,“ dodal Daněk. Za svůj chrabrý čin dostane policista v nejbližších dnech ocenění od vedení pražské policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.