Chvíle hrůzy si v sobotu odpoledne prožila mladá žena v centru Prahy. Šokovaná se přihnala na služebnu strážníků v Lodecké a popsala jim, co se stalo. „Když otevírala dveře od domu, nalepil se na ni muž a v těsné blízkosti za ní vešel dovnitř. Pronásledoval ji i po schodech nahoru. Pak si z ničeho nic stáhl kalhoty a chtěl před ní onanovat,“ tlumočila ženina slova mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Jenže dívka naštěstí zachovala duchapřítomnost – začla křičet, což evidentně zabralo. Muž se lekl a utekl pryč. „Popis muže strážníci předali prostřednictvím radiostanice dalším hlídkám v terénu a dotyčnou požádali, aby věc oznámila také na Policii ČR,“ popsala mluvčí další postup.

Jedna z hlídek si záhy nato všimla na dětském hřišti blízko domu, kde muž ženu obtěžoval, muže, který odpovídal popisu, a navíc se choval podezřele – snažil se rychle zmizet. O několik ulic dál se strážníkům podařilo ho zadržet. 38letého muže nafotili a fotografii poslali na služebnu státní policie, kde ho poškozená okamžitě poznala. Hlídka následně předala podezřelého muže státním policistům k dalšímu opatření,“ dodala mluvčí.