Malý cestovatel se ráno vydal do školy. Tam ale nedorazil. Místo toho pokračoval dalších šest kilometrů na vlakové nádraží. Nastoupil do vlaku a vydal se směrem na Plzeň. Chtěl navštívit bývalého přítele své mámy.

Doma ale o ničem nevěděli. Když se Honzík nevracel, zalarmovali policii. „Kolegové ze Středočeského kraje ve večerních hodinách přijali oznámení o pohřešovaném nezletilém chlapci školního věku, který měl ráno odejít do školy, ze které se již domů nevrátil,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Venku se už stmívalo

Okamžitě se rozjelo velké pátrání, a to nejen v okolí chlapcova bydliště. Nasazený byl i vrtulník. Hrálo se o čas, venku už se stmívalo. Středočeští policisté záhy kontaktovali plzeňské kolegy.

„Chlapec měl mít vazby na Plzeňsko, tedy další možné místo jeho výskytu mohlo být bydliště bývalého přítele matky v Plzni na Lochotíně,“ vysvětlila Hokrová.

Našli ho v křoví

Plzeňští policisté měli chlapcův popis, a okolo deváté večer slavili úspěch. „Chlapec se před policisty schovával v křoví v blízkosti jeho cíle. Následná pozitivní informace o nalezení chlapce na Plzeňsku letěla bleskovým tempem k otci pohřešovaného,“ dodala Hokrová. Malý cestovatel byl naštěstí v pořádku.

VIDEO: V sobotu 12. prosince 2020 se ráno na Hlavním nádraží v Praze ztratil sedmiletý František. Nalezen byl až po půl dni pátrání v Čerčanech, kam měl mít původně s ostatními skauty namířeno. Do Prahy se ve zdraví vrátil ve večerních hodinách.

Video
Video se připravuje ...

V sobotu 12. prosince 2020 se ráno na Hlavním nádraží v Praze ztratil sedmiletý František. Nalezen byl až po půl dni pátrání v Čerčanech, kam měl mít původně s ostatními skauty namířeno. Do Prahy se ve zdraví vrátil ve večerních hodinách. Václav Burian