To, že syn není doma, nahlásila nešťastná matka kolem 19. hodiny. Od té doby hlídky pátraly v okolí Černé louky, řeky Ostravice a Slezskoostravského hradu, a to až k obci Ludgeřovice, ale bez výsledku.

„Matka uvedla, že syn trpí duševní poruchou a je zbaven svéprávnosti. Jeho onemocnění je natolik vážné, že jeho vnímání je na úrovni dítěte. Nakonec ještě uvedla, že není nebezpečný svému okolí, naopak je klidný," uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Navíc teploty v noci byly již pod nulou.

Našli ho promrzlého

Policisté prověřovali i dopravní prostředky, kterými se muž rád vozí. Pátrání ale dlouho nepřinášelo výsledky. „Zlom přišel až kolem 3. hodiny ranní, kdy policisté projížděli poblíž ulice, kde pohřešovaný bydlí. Spatřili osobu, která odpovídala popisu,“ pokračovala mluvčí a dodala:

„Ihned zastavili a vydali se k němu. Hned na první pohled viděli, že hledaný byl značně promrzlý a stěžoval si na bolest zad. Také policistům uvedl, že měl jít pěšky směrem na Frýdek-Místek a zpět.“ Zatoulaného muže prohlédli zdravotníci, nyní už je zpět u své rodiny.

VIDEO: Insta Crime Podcast: Podnikatelka Lenka záhadně zmizela před 24 lety.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Podnikatelka Lenka záhadně zmizela před 24 lety. pdc, icp, Červený, Železný