„Mysleli jsme si, že auto řídí někdo opilý nebo mu je špatně. Divně se rozjíždělo, lehce lítalo ze strany na stranu, a když jsme ho předjížděli, málem do nás narazilo. Pak jsme si všimli, že řidička drží u prsu dítě,“ řekl muž s tím, že manželka hned scénu zaznamenala.

Video
Video se připravuje ...

Máma za volantem ve Frýdku-Místku kojila dítě. Video – p. Jakub

„Nejsme lovci senzací, udělali jsme to proto, aby se video dostalo do správných rukou a žena byla za tento nevysvětlitelný čin potrestána, nejen v práci, jelikož se jednalo o firemní auto, ale i policií a taky došla k nějaké sebereflexi,“ uvedl pan Jakub.

Podle něj si dotyčná neuvědomovala, co by se mohlo stát. Kdyby do jejího auta někdo jen ťuknul,  vystřelil by airback z volantu… „Navíc ohrožovala i ostatní. Já sám jsem otec dvou děti a pro takové neohleduplné chování rodičů nemám absolutně žádné pochopení,“ dodal muž.

Auto, ve kterém se scéna odehrála, patří realitní kanceláři Sting. „Obratem jsme případ řešili. Velice nás to mrzí z lidského hlediska a omlouváme se všem, který se to dotklo. Jde o citlivou věc, takže se k ní nebudeme více vyjadřovat, ani k tomu, jaké důsledky z případu vyvodíme,“ sdělila manažerka firmy Ludmila Baranová.

Ohrozila sebe, dítě i ostatní

Podle dopravní expertky Markéty Novotné žena ohrozila nejen své dítě a sebe, ale nespočet účastníků provozu, které potkala. „Divná uspěchaná doba. Jsem taky čerstvá maminka a vím, jak náročné je přepravovat dítě. Je nutné cestu plánovat, dělat zastávky po 20-30 minutách a hlavně je krmit bezpečně, určitě ne za jízdy, i kdyby to bylo na zadním sedadle,“ sdělila Novotná.

Fotogalerie
5 fotografií