Při závěrečných řečech se opět do sebe pustili státní zástupce Vít Legerský a Kramného obhájkyně Jana Rejžková. Legerský zpochybnil posudky obhajoby, ta zase kritizovala postupy obžaloby a nakládání s důkazy.

„Obhajoba říká pořád dokola to samé, její noví znalci nic nevyvrátili a protiřečili si,“ hřímal žalobce Legerský. 

„Prokázali jsme, že na těla nepůsobil elektrický proud. Tak nechápu, jak mohla matka s dcerou zemřít na následky zásahu elektrickým proudem. Shazovat závěry největší kapacity v Česku v oboru patologie srdce, je nemístné,“ řekla Kramného obhájkyně Jana Rejžková.

Ta nové důkazy stavěla hlavně na posudku patologa Iva Šteinera, podle něhož elektřina nezabíjela.

Senát nerozhodoval o vině Petra Kramného. Nerozhodoval o tom, zda čin spáchal, či nespáchal. Rozhodovali jsme jen o tom, zda předložené důkazy mohou změnit původní rozhodnutí. Nemůžeme předchozí rozhodnutí revidovat a změnit. To nám nepřísluší. Musíme se jen zabývat novými důkazy,“ uvedla soudkyně Šárka Skalská.

Kramného jedna věta

Sám Petr Kramný seděl před soudním senátem mlčky, vše sledoval bez gest a emocí. A na závěr byl stručný. „Chci jen znovu zopakovat, že jsem Monice ani Klárce nikdy neublížil,“ řekl pouze.

Video
Odemknout video

Petr Kramný – Chladnokrevná vražda manželky a dcery v egyptském hotelovém pokoji? Videohub

Verdikt, zda zůstane zřejmě definitivně ve vězení, nebo bude nařízen nový proces, ve kterém by se dokonce „hrálo“ už o jeho svobodu, padl u krajského soudu v pátek dopoledne a byl zamítavý.

Rozhodnutí ale nemusí být konečné.  „Podávám si stížnost,“ reagoval Kramný. Definitivně tak rozhodne Vrchní soud v Olomouci.

Máma plakala, Kramný povolil

Maminka Petra Kramného se přímo v síni rozplakala, sám Kramný dosud vše sledující jako „socha“ bez gest a emocí, poprvé sklopil hlavu a promnul si dlaní obličej.

Než byl odveden eskortou, doprovázenou několika těžkooděnci, dostal příležitost prohodit s matkou několik slov.

Dvojnásobná vražda

Petr Kramný (44) byl odsouzen na 28 let za vraždu své ženy Moníky (†36) a dcerky Klárky (†8). Těl byla nalezena 30. července 2013 v hotelu v egyptské Hurghadě, kde byla rodina na dovolené. Původně se hovořilo o otravě jídlem. Později byl čin překvalifikován na dvojnásobnou vraždu elektrickým proudem. V lednu roku 2016 byl Kramný odsouzen. K činu se nikdy nepřiznal. V 2018 požádal Petr Kramný o první obnovu celého řízení. Nebylo mu vyhověno.

Fotogalerie
30 fotografií