Srdce nadšenců pro rychlá auta nebije jen pro prvenství na dálnici, ale i pro druhé. S mottem Rozhýbeme Patrika! předvedla RideOut úžasnou Moto show, aby pomohla rodině s financováním náročné léčby.

Patrik, dříve sportovec tělem i duší a tanečník v proslulé skupině Funky Beat, se nachází v bdělém kómatu a jeho budoucnost je nejistá. „Jezdci pro něj podali maximální výkony,“ uvedl pořadatel akce Alexander Henner.

Atmosféra, auta, motorky a hlavně pořádná nálož adrenalinu. „Jsem rád, že jsme mohli pomoci někomu, kdo to opravdu potřebuje a navíc tím, co nás všechny tak baví,“ uvedl kaskadér Marek Kalus.

Nechtějí se smířit

Na akci nechyběli ani Patrikovi kamarádi. „Se Zapal To Crew jezdím pravidelně, ale v tomto případě je to pro mě vyloženě srdcová záležitost, protože Patrik je můj kamarád,“ doplnil driffter Josef Míča.

Video
Video se připravuje ...

Patrik (25) před osudovou nehodou tančil ve skupině Funky Beat. Donio, rodinný archiv

O velkém díky mluví maminka mladého pacienta. „Aby náš syn mohl dostat šanci, musí ho rodina vést, nesmířit se s tím, že stav je neměnný. Potřebuje celodenní péči a nákladný neurorehabilitační program v lázních Klimkovice,“ popsala Soňa Hélová.

Výtěžek 45 tisíc z dobrovolného vstupného včetně šeku na 10 tisíc korun od Outlet Arena Moravia byl na závěr programu předán rodině Patrika.

Šest minut bez tlukotu

Patrik byl po nehodě v bezvědomí. Po operaci hlavy zůstal v bdělém stavu s tzv. difúzním axonálním poraněním mozku. Později se mu na šest minut mu zastavilo i srdce, proto zůstal déle v sanatoriu. Dříve zvedal hlavu a měl i stisk v rukou, najednou musel začít znovu.

Z peněz, které Patrikovi blízcí vybrali ve sbírce na dobročinném webu Donio, by chtěli platit asistenční a odlehčovací služby. Dále by je využili na fyzioterapie a rehabilitace, které stojí kolem 700 korun na hodinu a rekonstrukci malého bytu.

Fotogalerie
9 fotografií