Borisovi seděl jediný typ sedačky, rodina z Ostravy ji sehnala před dvěma roky v Mělníce. „Byla přesně na synovu váhu, výšku, s poutáním na míru, syn se v ní cítil bezpečně. Bez ní se autem jezdit bojí, jakmile se rozjedeme, panikaří,“ popsala máma Eva.

To není všemu neštěstí konec, další špatné zprávy asi přijdou z magistrátu. „Tu sedačku bychom si nemohli dovolit, dostali jsme na ni dotaci od města. Teď nejspíše budeme muset polovinu vrátit. A navíc shánět novou! Stála 68 tisíc,“ řekla v slzách žena.

Těžká postižení

Malý Boris je těžkým autistou, nemluví, sám se nenají, je schopen sníst jen sunar a přesnídávky. „Taky má několik srdečních vad, má jednu ledvinu a syndrom ADHD,“ popisuje chlapcova starší sestra Nikola (17). „Ale všemu porozumí,“ dodala.

Ať už auto vykradl kdokoli, rodina se nevzdává naděje, že autosedačku ještě uvidí. „Musíme věřit. Bez ní jsme ztraceni. Máme speciální kočárek, pár metrů ujde Boris sám, ale někam dál, k lékaři či výlety, nemůžeme,“ uzavřela Eva Farníková.

Nenabízel ji někdo?

Že nic není ztraceno, věří i policie. „Jedná se o autosedačku značky CARROT 3, nosnost 70 kg a byla v kombinaci šedé, černé a červené barvy. Žádáme veřejnost o jakékoliv informace k osobě pachatele či zmíněné autosedačce. Mohla být nabízena k prodeji či zástavě. Lze se obrátit na tísňovou linku 158 či nejbližší policejní služebnu,“ uvedla policistka Eva Michalíková.

Hrozí mu dva roky

Do auta se zloděj dostal rozbitím bočního okna auta. Kromě autosedačky neznámý zloděj ukradl pro něj takřka „prkotiny“ jako malý technický průkaz a povinnou výbavu.

Otázkou je, zda si zloděj šel cíleně pro sedačku nebo na ni narazil náhodně. Za krádež mu hrozí dva roky vězení, zatímco rodině zásadně zkomplikoval život.

VIDEO: Patrik říká invalidnímu vozíku „vlastní židle.“ Plní si na ní všechny své sny.

Video
Video se připravuje ...

Patrik říká invalidnímu vozíku „vlastní židle.“ A plní si na ní všechny své sny Andrea Ulagová, Jan Jedlička

Fotogalerie
5 fotografií