Pejsek kňučel a dožadoval se pomoci. Před svým bytem ho našla Aneta V. „Někdo mi ho v 6 hodin ráno pohodil před dveře bytu. Pejsek jen nehnutě ležel a naříkal bolestí,“ napsala na sociální síti. Na místo vyrazila přivolaná hlídka městské policie.

Srdeční záchvat a zlomené žebro

„Nájemnice bytu poskytla strážnicím deku, do které pejska zabalily a poté předaly odchytové službě,“ uvedl mluvčí městské policie Jindřich Machů. Jorkšír putoval do městského útulku v Ostravě-Třebovicích. Tady přišly komplikace...

Zřejmě vlivem stresu dostal pes srdeční záchvat a chvíli tak bojoval o život! „Ukázalo se, že trpí kardiomyopatií, onemocněním srdečního svalu,“ uvedla veterinářka Eva Tomečková z třebovického útulku. Podezření na infarkt se naštěstí nepotvrdilo. Kardiomyopatie je vážné onemocnění srdečního svalu, které se projevuje sníženou funkcí srdce. U psů postihuje spíše velká plemena.

Rentgen pořízený v útulku navíc ukázal, že pes má zlomené žebro. Právě to mu způsobovalo nesnesitelné bolesti. Na týrání to ale nevypadá. Po podrobném vyšetření nebyly nalezeny žádné otoky na jeho těle, oči a uši měl čisté. Zranění si možná způsobil sám při nějakém předchozím záchvatu v důsledku své nemoci.

Nechtěl se starat?

Pejskovi už bylo podle odhadů deset let, je možné, že se majitel už nechtěl o vážně nemocného psa dál starat. Nad způsobem, jakým zdravotní stav psa řešil, kroutili hlavou i strážníci. „Po majiteli psa intenzivně pátráme,“ uvedla městská policie.

Už je mu lépe

Nebohý jorkšír stále zůstává v nemocniční části útulku, ale už je mu lépe. „Vodu mu zatím podáváme do krku pomocí stříkačky, je zesláblý a sám se nenapije. Po podání potřebných léků je ale již ve stabilizovaném stavu,“ uvedla veterinářka Eva Tomečková.

VIDEO: Amy málem ubil k smrti. Bude tyran platit za léčení?

Video
Video se připravuje ...

Amy málem ubil k smrti. Bude tyran platit za léčení? Kateřina Lang

Fotogalerie
5 fotografií