Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neskutečné utrpení bulteriérky Mii: "Páníček" ji měl málem utýrat! Volovina, řekl u soudu

Obžalovaný David S. (41) tvrdí, že svého psa bil "jen" jako každý jiný a nařčení z týrání bulteriérky Mii je volovina.
Obžalovaný David S. (41) tvrdí, že svého psa bil "jen" jako každý jiný a nařčení z týrání bulteriérky Mii je volovina.  (Autor: Foto Blesk - Michal Charbulák)
Autor: chm - 
28. února 2020
15:10

Každodenní mlácení vším, co bylo po ruce, kopance, hladovění, nemoci, zanedbaná péče… Tohle všechno si musela dle žaloby vytrpět bulteriérka Mia (12). Pejsek má trvalé následky a má hrůzu z lidí. „Volovina!“ hřímal u Okresního soudu v Ostravě David S. (41).

Nad čtením znaleckých posudků se člověku svíralo srdce. Podle zvěrolékařů měla Mia jizvy po celém těle, otoky kloubů, nemocná játra, hnisavé výtoky z očí i uší, zubní kámen, proleženiny a sotva stála nad nohou.

Naříkala bolestí

„Zdechni! Zabiju tě!“ řval podle obžaloby na svého psa David S., když jí měl dávat každý den nejméně půlhodinový výprask. Klackem, vodítkem, prutem, utrženým ze stromu, čímkoli…Měl ji bít tak, že neustále naříkala bolestí.

„Ano, dostala občas jako každý jiný pes. Ale mlácení 30 minut? Zkuste tak bít psa, co má 20 kilo. To bych ani neudýchal. Celé je to volovina,“ hájil se obžalovaný muž.

Prý nechtěla jíst

Přiznal, že po rozchodu s přítelkyní Mia dostávala méně kvalitní krmivo. „Chyběly mi peníze na kvalitní granule za 1500 korun. Tak jsem jí kupoval levnější za čtyři stovky. Ale ty jí moc nejely,“ řekl muž.

Podle znalců byl ale pes zanedbaný natolik, že bude mít trvalé zdravotní následky. Pes má navíc panickou hrůzu z lidí, která může přecházet i k agresivitě. Podle dostupných zpráv je v péči nových majitelů.

Kdo se zastal, schytal výhrůžky

Svědky nelidského zacházení s Miou mělo být hned několik lidí. Těm David S. začal vyhrožovat smrtí, pokud se jen opovážili fenky zastat. Za toto chování byl David S. také pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu, který stále trvá. Muži nyní hrozí trest 6 měsíců až tři roky nepodmíněně.

VIDEO: Šarpejové živořili ve výkalech, část zemřela hlady. „Chovatelka“ vyfasovala podmínku.

latecia ( 13. června 2020 22:11 )

Az vylezes, prokopnu ti koule jehlovym podpatkem. Ty musis trpet stejne jako ten pes.
Pokud nekdo zna jeho inicialy , facebook cokoli sem s tim.

hafblaf ( 2. března 2020 16:11 )

Stále nechápu, proč si takové bezcitné ho---- pořizuje psa.

iFender ( 2. března 2020 07:57 )

Politici ti maji v hlave jen naklady na vezenstvi jinak si to nedovedu predstavit.Jiz dnes jsou veznice preplneny a tak by se musely stavet nove k tomu personal etc.Dnes je tendence zustat doma s "obojkem" a stat usetri.

koblizek3.2 ( 1. března 2020 23:38 )

Oko za oko,zub za zub.To je nejspravedlivější trest.Jiny trest není.Určitě dostane podmínku.

sigmae ( 29. února 2020 20:51 )

vzkaz pro Davida S,,chcípni, zm..rde !!!

Zobrazit celou diskusi