S nožem, jehož čepel měřila 22,5 cm, se letos v březnu vydala Marta L. (28) z Ostravy k bytu otcova nepřítele. Poté, co jí muž otevřel, stačila opilé Martě jediná dobře mířená rána do hrudníku a muž padl mrtvý k jejím nohám.

„Zajela jsem za Jiřím zeptat se ho, proč nás s tátou tři dny předtím bezdůvodně napadl v baru. Celou dobu jsem si myslela, že jsem ho bodla jenom do ruky,“ lkala u soudu a všeho litovala.

Tisícovka a plivanec

Ten sice uznal, že útok nebyl plánovaný, ale potrestal Martu 13 lety vězení. V tu chvíli se odsouzená zhroutila a strhla se mela.

Její příbuzní řvali na soud, že je to moc, příbuzní zavražděného pro změnu, že je to málo… Soudce nechal vyklidit soudní síň.

Když odváděli Martu, křikla ještě na otce, ať obhájkyni hodí tisícovku a plivla směrem k ní.

Obhájkyně překvapená nebyla

„Ano, stalo se to. Vím, jak je mandantka emotivní, jak i v minulosti reagovala, a současně v obhajobě pracuji dlouho, proto mě to nepřekvapilo,“ řekla Impulsu obhájkyně.

Ta se přesto za svou mandantku bije dál a předpokládá, že se Marta, až se uklidní, bude chtít odvolat. Podle ní očekávala trest maximálně do deseti let, za vražedný útok jí přitom hrozilo až dvacet let ve vězení.

VIDEO: Marta dostala 13 let za vraždu Jiřího.