Případ odporující chápání normálního člověka se začal odvíjet loni v září na Mladoboleslavsku. Obžalovaný Jaromír Š. měl sexuálně zneužívat tehdy sedmiletou dceru své partnerky. Podle obžaloby se s dívenkou společně koupal, osahával ji a chtěl, aby mu rukou dráždila penis.

„Nezletilé sděloval, že to bude jejich tajemství, které nesmí nikomu říkat. Využil toho, že byla zvyklá ho jako přítele matky poslouchat a pro svou nezralost vyplývající z jejího nízkého věku se mu nedokázala bránit,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl s tím, že u dívenky se následně rozvinula posttraumatická stresová porucha.

Partnerka se s ním poté, co se jí dcerka svěřila, rozešla a vše oznámila policii. On ji ale prý stále miloval. V hlavě mu proto uzrál ďábelský plán.

Obžaloba: Unesl známého a hodil do žumpy

Podle obžaloby odvezl společného známého Dominika P., u kterého před rozchodem s partnerkou společně žili, na Karlovarsko, kde ho vhodil do více než dva metry hlubokého septiku, a pak zavřel téměř 50 kg vážící poklop.

„Jímku zavřel tak, aby poškozený nemohl utéci a aby prožil fyzické i duševní útrapy plynoucí z postupného utonutí a nemožnosti uniknout ven či přivolat pomoc,“ popsal Rykl. Obžalovaný poté z místa odjel.

Následně se pokusil svalit vinu za zneužití holčičky na Dominika. Poslal své bývalé partnerce z jeho mobilu zprávu, že ve skutečnosti dívenku nezneužil Jaromír, ale právě Dominik, a přemluvil holčičku, ať to na obžalovaného hodí.

Vinu popírá

Obžalovaný si byl vědom toho, že Dominik P. již nebude schopen uvedené skutečnosti popřít a podat případné svědectví. Kromě snahy vyvinit sám sebe z podezření z tohoto činu tak zároveň chtěl získat zpět svou bývalou přítelkyni,“ uvedl Rykl.

Obžalovaný veškerou vinu odmítá. „Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, jsem nespáchal,“ vypovídal Jaromír Š. u soudu. „Malou jsem vozil do školy, občas se mě ptala i na otázky týkající se sexu. Jediné, co jsem s ní probíral, je, jak se jmenují části lidského těla. Partnerka totiž měla styl výchovy takový, že tohle všechno bylo tabu,“ řekl Jaromír Š.

Obžalovaný: Holčička si chtěla sáhnout na můj penis

Dále tvrdil, že si dítě jednou pustilo v mobilu porno. „Popírám, že bych se jí jakkoliv dotýkal, nekoupal jsem ji, jednou jedinkrát jsem jí umyl hlavu. Na mé přirození partnerčina dcerka nikdy nesahala, projevila přání, to bylo hned po tom videu, ale to jsem jí důrazně řekl, že ne,“ uvedl Jaromír Š. Tvrdil také, že loni na přelomu srpna a září prodělal infarkt a má od té doby problémy s erekcí.

Dominika P., kterého měl vhodit do jímky, kde se mladý muž utopil, prý jen v lednu odvezl do Karlových Varů. „Když nasedal, byl vysmátý, podlamovaly se mu nohy. Vysadil jsem ho u pomníku Hlinky a odjel pryč. Ptal jsem se, jestli mám na něj počkat, ale on řekl, že ne,“ říkal obžalovaný.

Dominik o život bojoval, bylo to marné

Ještě se prý zastavil u domu, kde dříve žil. Pak měl odjet zpět na Mladoboleslavsko. A právě v jímce u domu, kde obžalovaný muž dříve bydlel, objevili po rozsáhlém pátrání za necelé tři dny mrtvolu Dominika. Před smrtí se zoufale snažil z jímky uniknout, těžký poklop ale nezvládl otevřít. Nakonec se utopil. Svědectví o tom, že jej odvezl právě obžalovaný, poskytla kamera z Dominikova vozu. Jaromírovi Š. hrozí až 20 let nebo i výjimečný trest.