Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jsem vinen, přiznal Antonín u soudu. Mámu dvou dětí ubodal 16 ranami

Autor: ljš, ČTK - 
12. dubna 2018
10:40

Krajský soud ve Zlíně začal projednávat případ vraždy z loňského dubna v Bezměrově na Kroměřížsku. Třicetiletou ženu podle obžaloby v tamní restauraci ubodal její bývalý přítel, dnes devětatřicetiletý Antonín S. Muži, který se k činu doznal, hrozí v případě uznání viny až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Podle státního zástupce Martina Malůše napadl Antonín S. svou někdejší družku proto, že se s ním žena rozhodla vztah ukončit a pro podezření, že si našla nového přítele. Muž údajně vešel do restaurace, ve které žena pracovala, a po neúspěšném pokusu přemluvit ji, aby neodcházela, na ni zaútočil. Nejdříve na ni podle spisu namířil plynový revolver, poté ji povalil na zem, kde ji bil a kopal. Nakonec vytáhl nůž a zasadil ženě 16 bodnořezných a řezných ran. I přes snahu záchranářů zemřela.

Obžaloba ho viní také z vydírání. Po útoku na ženu prý v příručním skladu restaurace donutil s plynovým revolverem v ruce čtyři osoby, které se na místě nacházely, aby odešly. „Znemožnil jim, aby poškozené poskytli pomoc,“ uvedl Malůš.

Obžalovaný u soudu uvedl, že se cítí vinným. V restauraci se chtěl údajně setkat s mužem, kterého považoval za nového přítele své někdejší přítelkyně. Na místě ho nenašel, v podniku se však setkal s bývalou družkou. „Ptal jsem se, jak to bude s námi, s dětmi. Ona řekla, ať si děti nechám, že teď musí pracovat,“ řekl.

Ženu údajně zabít nechtěl, svého činu litoval. „Nevím, proč se to stalo. Moc ji miluji, ona byla pro mě všechno,“ sdělil. Zároveň připustil, že ve dnech před vraždou ženě posílal SMS, ve kterých jí mimo jiné vyhrožoval zabitím.

Po vraždě muž z místa utekl podél železniční trati do Kojetína. Nůž i plynovou pistoli zahodil do křoví, kde je objevil policejní pes. Asi dvě hodiny po činu zadrželi policisté údajného vraha v pivnici. Antonín S. byl už v minulosti dvakrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Hlavní líčení pokračuje výslechem svědků.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání