Silničáři postupně rozmisťují upozornění a návěsti, aby řidiči měli dostatek informací kudy mohou pokračovat. Objížďky povedou po silnicích nižší třídy, budou dvě, pro každý směr jedna.


Od Brna začne objížďka za Novou Vsí, povede přes Drnholec, Novosedly, Dobré Pole a Březí do Mikulova. V opačném směru se za Mikulovem odbočí na Dolní Dunajovice a přes Brod nad Dyjí řidiči dojedou k Nové Vsi, kde se znovu připojí na hlavní silnici.

Provizorní mosty jsou dva

Silničáři kvůli očekávanému zatížení postavili dva provizorní mosty. Rychlost na nich bude omezená jen na 20 kilometrů v hodině. Bude to tedy podobná situace jak na provizorním mostě na silnici I/52, který byl nasunutý na most, který se nyní bude bourat.


Nový most má stát včetně opravy krajských silnic zhruba 350 milionů korun, dokončen by měl být letos v prosinci. Jihomoravský kraj za stavbu souběžné cyklostezky zaplatí 30 milionů.

VIDEO: Silničáři most přes Novomlýnské nádrže několikrát testovali. Zjistili přitom, že je ve špatném stavu.
Video
Video se připravuje ...

Silničáři zavřeli o víkendu most přes vodní nádrž Nové Mlýny na silnici I/52. Dělali na něm zátěžové testy, je totiž v havarijním stavu. Hynek Zdeněk