Rozsudek vynesl Krajský soud v Brně a považuje ho ještě za mírný. Matka už za podobnou „výchovu“ a krádež dostala podmínku. „Jakékoli předchozí alternativní tresty se zcela míjely účinkem. Máme jí dát trest peněžitý? Byl by nedobytný. Domácí vězení? Při tom, jak se stěhuje a nespolupracuje? Podmínka i obecně prospěšné práce už tu byly. Uložený trest odpovídá jejímu chování a soudu se jeví spíše jako mírnější,“ uvedla podle novinky.cz soudkyně Halina Černá.

Novorozeně nechala v porodnici

Obhájce matky totiž rok a půl ve vězení považuje za příliš přísný trest.„Trest je nepřiměřeně přísný, nezohledňuje to, že se klientka plně doznala. Žádá, aby mohla zůstat na svobodě kvůli jejím dalším dětem,“ prohlásil před soudem ženin advokát.

Soud se snažil obhájce obměkčit i tím, že žena se kromě dalších dětí stará i o ročního chlapečka. Toho ale hned v porodnici opustila s tím, „že se pro něj vrátí později“, a dítě vychovávali pěstouni. „Je fakt, že teď je dítě v její péči, nabízí se ale úvaha o tom, že k tomu přistoupila jen proto, aby nemusela nastoupit do výkonu trestu,“ dodala soudkyně Černá.

Sama obžalovaná se nedostavila, poslala lékařskou zprávu, ve které se píše, že je „emočně rozkolísaná“. Těhotná školačka je v péči diagnostického ústavu.

VIDEO: K tabuli půjde.. české školství!

Video
Video se připravuje ...

K tabuli půjde.. české školství! Jak to vypadá ve škole v Příbrami? Videohub