Zadržet Agha podle policie pomohl občan, který s ním cestoval ve vlaku. Slovenští kriminalisté obratem požádali o pomoc své české kolegy, kteří ale muže zadržet nejprve nemohli, protože na něj nebyl vydán zatykač. Příslušný soud následně evropský zatýkací rozkaz vystavil a Agh byl zadržen, o jeho vydání na Slovensko budou rozhodovat české instituce.

Agh byl uznán vinným z podílu na padělání směnek, které Rusko podle prokuratury nepodepsal v roce 2000, jak je na nich uvedeno, ale až po roce 2013, kdy už nebyl ředitelem ani spolumajitelem Markízy. Rusko směnky vystavil jako fyzická osoba a zároveň je podepsal za Markízu, která se tak měla stát ručitelem. Vzhledem k tomu, že exministr hospodářství coby hlavní dlužník ze směnek nyní vystupuje na veřejnosti jako nemajetný, povinnost proplatit směnky by zůstala Markíze. Směnky ovšem nikdy nebyly zahrnuty do účetnictví Markízy ze skupiny Central European Media Enterprises, kterou mezitím ovládla investiční skupina PPF.

Proplacení směnek požadovala i od Markízy jedna z firem Kočnera, který čelí také obžalobě z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka. Podle dostupných informací byly některé ze směnek vystaveny i ve prospěch někdejšího Kočnerova společníka Agha.

V kauze padělání směnek byli Rusko a Kočner pravomocně odsouzeni loni v lednu, nejvyšší soud jim potvrdil shodné tresty 19 let vězení. Obžaloba proti Aghovi byla projednána v samostatném líčení, ve kterém soud první instance vynesl verdikt loni na podzim. Podle policie soudní rozhodnutí nabylo právní moci minulý týden a Agh neuposlechl následnou výzvu k nástupu do vězení.