Milenci vyfasovali stejný trest už loni v květnu, ale Vrchní soud kvůli doplnění dokazování a dalším návrhům obhájců rozsudek zrušil a věc vrátil do Brna. Pohledná černovláska, která se přebarvila na blond a po složení kauce 10 milionů korun opustila vazbu, dorazila k obnovenému procesu v doprovodu ochranky! Kauci za ni složil František Divoký, který stále věží v její nevinu.

Video
Video se připravuje ...

Soud v Brně opět rozhodl o trestu pro exmilence za přípravu vraždy. TV Blesk Zdeněk Matyáš

Hra manipulátora?

Její obhájci včetně známého právníka Tomáše Sokola si nyní u soudu vynutili například přehrávání videí z mobilu Josefa K. Zachycovala jeho chování k tehdejší přítelkyni Veronice, nebo výlety s Jiřím Kajínkem. Chtěli tak dokázat, že se Eva G. stala obětí nebezpečného manipulátora.

„Z videí je jasně patrné, jaké povahové vlastnosti obžalovaný má,“ řekla u soudu manželka podnikatele, která od začátku přípravu vraždy odmítá. Pětkrát odsouzený Josef K., který před útokem na Divokého požil psychofarmaka, si nenechal nic líbit.

 

„Je to paní psycholožka, jsem z toho, co řekla, šokovaný. Od počátku je to její úvaha, zbavit se manžela. A ta videa jsou virální, určená pro internet.“

Divoký: Eva je nevinná

Naopak Divoký od začátku tvrdí, že jeho manželka, se kterou má syna (17), nic nespáchala. Jejich vztah označil za volný, každý po čase našel jiného partnera, vycházeli však spolu i nadále dobře. 

„Měli jsme různé podnikatelské záměry, jezdili spolu na dovolené, navštěvovali se.“ I proto složil kauci 10 milionů korun, aby Eva G. čelila obžalobě na svobodě. „Eva je nevinná. Je to všechno dílo toho psychopata,“ řekl Blesk.cz milionář.

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve tmě zachránili ze srázu v lomu Hády zcela vyčerpaného senbiora (70). Jak se ukázalo, šlo o rafinovaný vražedný pokus dvou pachatelů, jak starce připravit o život. Policie ČR Brno

Nový rozsudek jej rozčílil. „Je to skandál, takhle se soudí? Rozsudek měli připravený předem, k argumentům obhajoby vůbec nepřihlíželi,“ dodal Divoký.

Ve hře bude opět Vrchní soud

Předseda senátu Miloš Žďárský ale při zdůvodnění rozsudku řekl, že nové dokazování nic zásadního do případu nevneslo. Oba exmilenci, kteří si nyní nemohou přijít na jméno, se na místě odvolali.

Případ tak opět zamíří k Vrchnímu soudu v Olomouci. Evě G. uložil soud navíc peněžní trest 1 milion korun. Pokud jej v termínu neuhradí, pobyt ve vězení se jí navýší o dalších 8 měsíců.

K vražednému útoku došlo 4. listopadu 2017 v přírodní lokalitě Hády. Josef K. vylákal milionáře kvůli údajnému nákupu pozemků na okraj Brna a pak jej shodil ze srázu. František Divoký se ale zachytil výčnělku a díky návštěvníkům přírodního areálu se dočkal záchrany.

Kdo je František Divoký

Je přezdíván moravský pornokrál, po roce 1990 založil na jižní Moravě s obchodním partnerem Zdeňkem Šoulou síť erotických podniků Moulin Rouge, Vydával inzertní noviny, investoval do nemovitostí a pozemků, v Brně mu patří luxusní hotel Belveder. Své obžalované manželce Evě, se kterou má syna, po rozchodu přispíval měsíčně více než 100 tisíci korunami. Složil i kauci 10 milionů, aby mohla opustit vazební celu.

Fotogalerie
18 fotografií