Příbuzní ženy, která strávila po boku milionáře dvacet let a porodila mu syna, odmítají, že by vražedný plán, jak se dostat k pohádkovému dědictví v řádu desítek milionů, vymyslela.

Evina sestra: Dacan a darebák

Její sestra Eliška se svým partnerem poznali Josefa K. během několikaměsíčního společného bydlení. Soudu popsala, jak soužití vypadalo. „Poznali se v červenci v baru. Pomotal jí hlavu, je to dacan a darebák. Choval se v bytě jako by byl jeho. Nakonec Evě ukradl 16 tisíc a zlatý řetízek. Přiznal se nám,“ tvrdí Eliška.

Soužití několika lidí v bytě se časem změnilo v noční můru. „Smrkal do ručníků, čural do pet lahví a umyvadla, nechával po sobě nepořádek a špinavé nádobí. Všechno nám vyjedl, klidně zvládl 20 vajíček,“ poznamenala Eliška bez servítek na adresu mladého muže.

Její sestra prý platila vše včetně dovolené v Egyptě. Josef ničím nepřispěl. „Už když se jelo do Egypta, byly mezi nimi rozpory. On dělal jen ostudu. Napadl mě doma, říkal, že zabije mě i mého přítele Staňu, protože jsme kontaktovali jeho tehdejší přítelkyni. A že přijde i jeho přítel Kajínek,“ vypověděla u soudu Eliška.

Josef K. její tvrzení odmítl. „To je směšné, co tady ta paní vypověděla,“ reagoval.

Expřítelkyně: Vodil mě za nos

To, že ženy dokázal využívat, ale potvrdila jeho někdejší přítelkyně Veronika. Jejich vztah trval od roku 2016 do června 2017. „Přestal se vracet domů, můj syn se pořád ptal, kde je strejda. To už se nastěhoval k paní nebo slečně Evě. Já jsem si to zjistila, ale on mi to nikdy nepřiznal. Tvrdil, že tam bydlí s ostatními, že ona je psycholožka a že mu poradila, ať si dáme pauzu, že nám to pomůže. Tři měsíce mi lhal, vodil mě za nos,“ řekla mladá žena.

Josef K. byl podle ní bez stálého zaměstnání a sázel. „Někdy když vyhrál, přispěl nějakou částkou, nepravidelně. Měl i nějaké brigády.“

Právě Veronice se Josef K. svěřil, co osudného 4. listopadu 2017 spáchal. „Byl úplně vyklepaný. Řekl mi, že udělal něco špatného. Že toho pána shodil ze skály.“

Kamarád: Uměl si ženské omotat

Obžalovaného kamarád Tadeáš D. u soudu potvrdil, že Josef to se ženami uměl. „Uměl si je omotat, byl dominantní. O Evě říkal, že je to zlatokopka, že je bohatá. Myslím, že měl strach, že o ni přijde, tvrdil, že ji miluje,“ řekl.  Na otázku, zda se do Evy G. její exmilenec zamiloval, nebo mu šlo jen o prospěch, odpověděl, že šlo o obojí. 

Oba mladí muži spolu natáčeli videa pro Youtube. „Známe se od deváté třídy. Je to cílevědomý člověk, je s ním sranda. Říkal mi, že jednou bude mít velký balík, ale při tom někdo přijde o život. Nebral jsem to vážně,“ dodal Tadeáš.

Rozsudek u brněnského soudu by měl padnout v březnu. Oběma hlavním aktérům hrozí až 20 let vězení.

Fotogalerie
20 fotografií