Stanovení ceny

Velké množství prodávajících naráží na problém se stanovením ceny. Při prodeji domu nebo bytu by cena dané nemovitosti neměla být ani příliš vysoká, ale ani příliš nízká. Stanovení reálné ceny je často vhodným úkolem pro profesionály, kteří se na trhu se nemovitostmi pohybují denně. Výběr realitní kanceláře, která vám tuto cenu pomůže stanovit, je tak víc než na místě. Správnou cenu poznáte tak, že se daná nemovitost prodá zhruba do měsíce a pohybuje se přibližně jako jiné nemovitosti v dané lokalitě, s podobnými dispozicemi a stavem domu. Pokud vás zajímají ceny, za které již byly realizované prodeje jiných nemovitostí, tak se můžete inspirovat cenovými mapami, které bývají tvořeny pomocí již existujících kupních smluv z katastru nemovitostí.

Výběr realitní kanceláře

Při výběru realitní kanceláře si dejte záležet na dobrých referencích ostatních prodávajících, ale i kupujících. Zajímejte se o to, zda vámi vybraná realitní kancelář nabízí komplexní služby a dokáže vám poradit nejen se stanovením reálné ceny nemovitosti, ale také zda může kupujícímu poradit s hypotékou a zajistit tak bezproblémové financování. Výhodou realitní kanceláře je urychlení a usnadnění prodeje domu a prodeje bytu. Realitní makléři se na trhu s nemovitostmi orientují snáz, mohou vám poradit, poskytnout cenné informace a navíc vás mohou zastoupit při prohlídkách a prezentaci nemovitosti, kterou prodáváte.

Prezentace nemovitosti

Dalším krokem, který byste neměli podcenit, je prezentace vámi prodávané nemovitosti. Ať už prodáváte dům nebo k prodeji nabízíte byt, vždy byste měli udělat fotky, které odpovídají skutečnosti, ale zároveň vyzdvihnou v domě to, co je v něm nejhezčí a co jej prodá. Můžete využít i služeb profesionálního fotografa nebo se obrátit na realitní kancelář, která má s podobným typem prezentace již zkušenosti. Nafocení bytu a domu je důležitý krok, který vede k jeho jednoduššímu prodeji. Poté už stačí jen vytvořit inzerát a vybrat vhodný inzertní portál, kde nemovitost prodáte. I tuto službu vám může zajistit kvalitní realitní kancelář, která nabízí veškeré tyto služby.

Dokumenty a formality

Při prodeji domu musíte myslet také na nezbytné formality a dokumenty, které budete k prodeji potřebovat. Ať už se jedná o kupní smlouvu, výpis z katastru nebo smlouvu o smlouvě budoucí, vždy je zapotřebí, aby byly veškeré dokumenty v pořádku. Pokud si nebudete vědět rady, i v tomto případě se raději obraťte na profesionály a nechte smlouvy připravit realitním makléřem. Výhodou je také to, pokud vámi vybraná realitní kancelář nabízí i právní rady, v takovém případě pro vás bude prodej domu příjemnou a pohodovou záležitostí.