Pro úspěšné přijímačky je zásadním předpokladem správná příprava. A na tu je právě teď nejvyšší čas. Děti si jednak procvičí vše, co budou potřebovat pro zvládnutí přijímaček, ale také jim pomůže odbourat stres z kroků do neznáma. Vědět, co mě v testech čeká, je totiž vždycky lepší, než se trápit zbytečnými obavami.

Autor: www.scio.cz

Příprava na poslední chvíli doplní znalosti a zbaví stresu. Jak vybírat?

Každé dítě je jiné. Některé je zvyklé učit se samo, jiné uvítá přípravu v kolektivu a podporu někoho, kdo mu vysvětlí nejasnosti. Každý rodič přitom zná své dítě nejlépe, a tak je namístě mu dopřát vhodnou přípravu. Scio, které už roky připravuje děti na úspěšné zvládnutí přijímaček, přichází právě nyní s nabídkou intenzivní přípravy na poslední chvíli. Na výběr mají rodiče všech typů dětí:

* Pro dítě, které se učí rádo samo, dobře poslouží cílená on-line příprava zaměřená na slabiny ve vědomostech. Speciální test odhalí slabá místa a problematické úlohy s dítětem trénuje až do odstranění chyb.

* Pro dítě, které potřebuje individuální přístup a někoho, kdo mu srozumitelně vysvětlí veškeré nejasnosti, je výbornou podporou instruktor na míru. Ten zadává dítěti úkoly a konzultuje s ním nejasnosti i další směr přípravy.

* Pro děti, které se dobře učí v kolektivu, probírají s ostatními společně problematické úlohy a čekají také kamarádskou podporu je vhodný intenzivní prezenční kurz. V jednom dni na něm projdou tréninkem na přijímačky, bude jim k dispozici lektor, ale také další děti, se kterými se mohou vzájemně podpořit. 

Autor: www.scio.cz

Stres umí nadělat víc škody než užitku

A na stres existuje jediná rada. Udržet se za každou cenu v klidu, udržovat si myšlenky na to, že přijímačky zvládne v pohodě. Na pomoc proti stresu funguje ale také výborně možnost vyzkoušet si, do čeho dítě půjde. Proto jsou už dlouho oblíbené tzv. srovnávací zkoušky, na kterých si dítě vyzkouší reálnou atmosféru přijímaček, vyplní časově omezený test, který vychází z přijímačových testů a dostane také zprávu, jak na tom je. Srovnávací zkoušky se konají už v březnu, proto je potřeba přihlásit se co nejdříve, při přihlášení do 6. března je výhodou také levnější cena. 

Autor: www.scio.cz

Udělali jste pro přípravu vše? Buďte hlavně v klidu!

Nejdůležitější úlohou rodiče je nenechat v tom dítě plavat. I když rodič sám může propadat panice z obav, jestli se dítě na střední dostane, měl by zachovat především klid a dohlížet na to, aby potomek ve vší té přípravě stíhal také odpočívat. V klidu s dítětem proberte, co z vaší strany potřebuje. Může to být rada nebo jen vědomí, že za ním za každé situace stojíte. Každopádně je ale důležité s ním probrat, jestli se na přijímačky cítí být připravené a pokud ne, tak mu navrhnout, jaké má možnosti na přípravu.