Malešický park

Patří k největším na území Prahy 10, odpočinek a relaxaci tu najdou všichni.  V parku je okruh pro cyklisty i bruslaře, cvičební prvky pro seniory a dětská hřiště. K lákadlům patří  zvukové i zábavné herní prvky, jako je zvonkohra, fontány, kamenné varhany. Uzpůsoben je i pro vozíčkáře.

Autor: archiv

Rangherka

Mezi zajímavé světské stavby patří Rangherka ve Vršovicích, která získala jméno po majiteli, ale často se jí říká „vršovický zámeček“. V minulosti tato neorenesanční budova sloužila jako manufaktura, k níž patřil morušový sad, později jako škola nebo radnice. O skutečné zámky ovšem Praha 10 ochuzena není. V Záběhlicích se nachází zámek ze 17. století a nedaleko stojí zámeček Práče z 18. století.

Gutovka

Volnočasový areál Gutovka ve Strašnicích je rájem pro milovníky pohybu. Nachází se tu největší skatepark v Praze, horolezecká stěna, vodní svět, lanové centrum, minigolf a multifunkční hřiště. 

Nejdelší procházka

Pokud milujete procházky přírodou spojené s poznáním, pak se vypravte zdolat naučnou „Stezku sv. Josefa“. Měří 4 kilometry a vede starými i novými Malešicemi a přilehlou zelení. Čeká vás na ní deset zastavení s řadou atrakcí v podobě herních nebo znalostních prvků pro zábavu i poučení.